Collega Kleine Wiercherink opperde een Dansen voor de Vrede avond te organiseren en daarmee de opbrengst ten dienste te stellen van slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Ik heb mijn zaal in Gouda ter beschikking gesteld en samen met collega’s Nathalia Liem en Monique Sajet hebben wij de vivencia verzorgd. Ook collega Susan Leemans bood direct haar hulp aan. De samenwerking verliep fantastisch.

We kunnen terugkijken op een geslaagde benefietavond. Wij zijn trots en blij verrast met de enorme opkomst, de heerlijke samenwerking met de collega’s en, niet in de laatste plaats, met de opbrengst.

De opbrengst van deze benefietavond was maar liefst € 1.170,00 en dat mag je toch echt wel een serieus bedrag noemen. Het geld is de volgende dag overgemaakt op Giro 555.

Met elkaar hebben we gedanst voor vrede. Vrede in de Oekraïne en stilletjes voelden we ook dankbaarheid voor de vrede die we hier in het Westen ervaren. Door de ontwikkelingen in de wereld en in het bijzonder in de Oekraïne merkt iedereen dat vrede niet iets vanzelfsprekend is. Voor vrede moet geknokt worden en dat knokken kan op vele manieren. Ook met dansen. Op deze memorabele avond lieten we zien hoeveel liefdevolle energie er vrij gemaakt kan worden voor een doel waar we als groep achter staan. In de dans, met elkaar in een krachtige verbinding.

De bonus van deze avond was dat het ook nog eens voelde als een reünie. Het was alweer even geleden dat we met zo velen samen waren tijdens een biodanza workshop in Gouda. Kortom, het was een avond om nooit meer te vergeten.

Lieve groet, Geny Wuestman

Volg een proefles