Goed nieuws op 24 juni: zowel de sportsector als de danssector mag per 1 juli weer open! En beter nieuws nog zelfs: de anderhalvemeter-norm mag voor dansers worden losgelaten. Dit betekent dat biodanza weer mag! Eindelijk, na al die weken van wachten, online les geven, misschien al buiten in de natuur: we mogen voor biodanza ook weer naar binnen! Uiteraard nog met inachtneming van de gezondheid en veiligheid van de cursisten zoals vermeld in de blog Veilig in beweging bij biodanza.

Wat betekent dat concreet voor biodanza?

Als dansers krijgen we weer vrijheid van bewegen, we mogen elkaar nabij zijn en elkaar aanraken. Dat betekent niet dat alle regels van de baan zijn, er zijn nog steeds algemene corona regels waar we ons aan moeten houden. Allereerst, laten we ons gezonde verstand gebruiken. Als professioneel biodanza docent weten we allemaal dat het in deze fase heel natuurlijk en logisch is om de nabijheid, het aanraken en samen dansen weer heel geleidelijk in te voegen in onze lessen. Dat we progressief zijn in onze opbouw.

Punten om aan te denken

Voor zowel binnen als buiten dansen geldt:

  1. Je kunt alleen komen als je je helemaal gezond voelt, in de zin dat je geen klachten hebt als verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts etc.
  2. Je bent in de afgelopen twee weken niet direct of indirect in contact geweest met iemand met corona (voor zover je weet)
  3. Je meldt je van tevoren aan voor de workshop.

Tijdens de dansworkshop hoeft er geen afstand gehouden te worden. Voor en na de workshop geldt nog gewoon de 1,5 meter maatregel. Voor binnendansen geldt bovendien dat we zorgen voor een optimale ventilatie. Alle aangesloten biodanza-docenten houden zich aan de RIVM -Covid-19 maatregelen. Hiervoor is een speciaal protocol ontwikkeld. Inzage bij je docent is mogelijk. Verder draagt iedere deelnemer eigen verantwoordelijkheid voor het al dan niet deelnemen aan een les en aan het respecteren van de regels op die specifieke locatie, in die specifieke les. 

Heb je zin om in beweging te komen?

Is oefenen en dansen op muziek en je verbinden met jezelf en andere mensen echt iets voor jou? Kom dan eens proeven aan biodanza en kijk welke docent of groep er is bij jou in de buurt. Je bent van harte welkom, tot dan(s)! Klik hier!

Marie-José Meijs