Ingrid Steen

Website
Flow
“Blijven groeien maar vanaf nu met plezier, gratie en genot.” Dat verlangen voelde ik heel sterk rond 2003. Geen idee of dat kon en hoe het er uit zou zien. Rond m'n 23e begon mijn zoektocht naar een gelukkiger leven. Veel trainingen op het gebied van persoonlijke groei van healing tot lichaamswerk, van padwerk tot spiritueel helper en coachingsopleidingen brachten mij in meer verdieping en verbinding maar ik  bleef een zwaarte voelen in mijn leven. Voeding blijven geven aan problemen zal me nooit de innerlijke vrijheid en rust opleveren waar ik naar verlang, dus besloot ik het anders te gaan doen. Ik ging lezen over de Wet van Aantrekking (Law of Attraction) en ging me bewust richten op de goede dingen van het leven, op de positieve kanten, op de schoonheid, op de mogelijkheden, op de lichtheid en op de liefde. En mijn leven veranderde compleet. Ik kwam erachter dat daar waar ik mijn aandacht op richt groeit en dat ik mijn eigen realiteit creëer.  Naarmate ik dit meer ging integreren in mijn leven ging ik ervaren dat alles mogelijk is.  Als ik mijn denken verander, verander ik mijn leven. Loslaten van weerstanden en oude overtuigingen die me niet dienen, geven een nieuw en vervullend leven naar ongekende mogelijkheden.

Vervolgens luisterde ik geboeid naar iemand die vertelde over een vorm van dansexpressie waarbij je je richt op de volheid en de lichtheid van het leven; Biodanza. Niet met vaste, voorgeschreven pasjes maar door het vinden van je eigen beweging, ritme en dans en dat heerlijk op blote voeten. Dat sprak me aan en wilde het zelf ervaren. Hoewel ik het de eerste paar keer best spannend vond ben ik niet meer gestopt met dansen. Ik merkte een bevrijding binnen in mijzelf die nog altijd blijft groeien. Biodanza is een krachtig systeem welke je beoefent met andere mensen en door regelmatig Biodanza te doen zul je veel positieve veranderingen in jezelf bemerken. Je ervaart meer rust en vertrouwen in jezelf en het leven; stress neemt af, plezier en levenslust nemen toe, contacten met anderen worden leuker. Door je te richten op je mogelijkheden zul je zien dat de minder goede stukken in je leven steeds kleiner worden. Je gaat voelen dat we als mens geen losse individuen zijn maar juist met elkaar zijn verbonden. Biodanza nodigt uit tot voluit leven en het leven van je volledige potentieel.

Sinds 2013 deel ik mijn passie voor het leven in het faciliteren van Biodanzalessen. Momenteel faciliteer ik Biodanza in een vaste wekelijkse groep, 2 jaargroepen en op verzoek en aanvraag.  Verder heb ik ervaring in het geven van biodanzalessen aan ouderen en dementerenden.  Wil je je ook gelukkiger voelen en ontdekken wat een geweldige reis je kunt maken in het leven?  Nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie? Voel je vrij me een berichtje sturen.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten,

Ingrid

ingridysteen@hotmail.com

Facilitator Biodanza en the Law of Attraction

Weekgroepen van Ingrid

Extensies gevolgd door Ingrid

 • Biodanza voor ouderen (Specialisatie)


  Jaar: 2013
  Docent: Nadia Costa
 • Biodanza in de natuur (Extensie Train de facilitator)


  Jaar: 2015
  Docent: Marjon Gescher en Frank Hanssen
 • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


  Jaar: 2017
  Docent: Helene Levy-Benseft