Monique Paffen

Website
Sinds mijn vroege jeugd speelde muziek een grote rol in mijn leven. Mijn ouders zongen beiden en vooral klassieke muziek was een dagelijks onderdeel van het leven. Later ging ik op pianoles. Ik herinner me het sentimentele gevoel bij een prelude van Chopin. Het was vooral het gevoel, de emotie die het bij me opwekte.

Rond 2000 begon ik met een spirituele zoektocht, langs allerlei wegen ben ik mezelf opnieuw gaan verkennen, ik volgde cursussen op het gebied van emotioneel lichaamswerk, meditatie, dans, yoga, tantra en massageopleidingen.

Ik ontdekte hoezeer bewegen en muziek mij korter bij mezelf bracht en ging verder zoeken en experimenteren. In 2005 kwam ik in aanraking met biodanza.

In eerste instantie waren het plezier en de actie waardoor ik me een stuk fitter ging voelen. Later ontdekte ik dat biodanza me, door iedere week te gaan, veel rust bracht, hetgeen de hele week doorwerkte. De veiligheid en de zorgvuldigheid van de docenten gaf me vertrouwen om erin te gaan en me open te stellen voor de andere mensen. Het werd een warme ontmoetingsplaats van wat nu dierbare vriendschappen zijn geworden.

Biodanza werd mijn anker in het leven en ik wilde er meer van en besloot om in 2008 te starten met de opleiding bij Stephen en Diana in Eindhoven. Tijdens dat proces ben ik de achtergronden steeds beter gaan begrijpen. Rolando Toro wilde de wereld laten dansen.

Vanuit het ideaal om beetje bij beetje een betere wereld te creëren eerst voor jezelf, voelen wat goed voor je is en afwijzen wat je vergiftigt. Je eigen ruimte innemen en je grenzen aangeven. Creatiever om kunnen gaan met dat wat het leven je voorschotelt. Liefdevoller communiceren met je kinderen, partner, collega’s en de buurvrouw. Nee, geen zweverig verhaal, maar de realiteit van alledag. En alles mag er zijn, ook de minder leuke tijden en toch voelen dat je er niet alleen voor staat maar dat je verbonden bent met de ander en dat wat groter is dan jezelf.

Ik zeg ja tegen biodanza en ik zeg ja tegen het leven en ik nodig je uit dat ook te doen!!

Specialisaties en extenties:
Biodanza voor ouderen
Biodanza en massage
Identiteit en Zelfwaardering

Weekgroepen van Monique