Ron is in 2004 met Biodanza in aanraking gekomen. Hij had sinds zijn puberteit niet meer gedanst. Vanuit een fijn avondje uit groeide het dansen uit tot een levensbehoefte. “In de dans breng je veel tot uitdrukking en ontmoet je het spiegelbeeld van je eigen creativiteit. Het geeft een heerlijk gevoel en dat werkt verslavend”. Terugkijkend heeft de beoefening van het Biodanzasysteem hem enorm gestimuleerd in zijn ontwikkeling, zijn levensenergie gevoed en zijn verbinding in de wereld verankert.

Hij was oprichter van Vrienden van Biodanza. Een stichting die zich jarenlang heeft ingezet om Biodanza te bevorderen ten behoeve van mensen die daar zelf geen beslissing in kunnen nemen.

Daarnaast was hij initiator en projectleider van het programma Hand-in-Hand waarin twee generaties met elkaar in verbinding werden gebracht middels Biodanza. Zie deze impressie: https://youtu.be/BgZ348o3ZQs

Inmiddels faciliteert hij sinds 2015 wekelijks meerdere Biodanza-workshops aan diverse doelgroepen, begeleid hij aankomende docenten en zet hij zich in voor activiteiten die de kwaliteit van Biodanza in Nederland ondersteunen.