10 jaar Dans en Leef: gratis biodanza kennismakingsles

10 jaar Dans en Leef: gratis biodanza kennismakingsles

di 4 april 20:00
 • De Balzaal III
  Jac. P. Thijsselaan 45
  Gouda
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-50569383
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Workshop
 • Kosten:
  Gratis

In april 2023 bereikt Dans en Leef haar tienjarig bestaan. En dat is wat mij betreft een goede reden voor een feestje. Deze mijlpaal wil ik ondermeer vieren door het organiseren van een open avond waarin nieuwkomers kunnen komen kennismaken met biodanza.

Het is bijna niet te geloven maar ik geef er al 10 jaar les in. In biodanza dus. Voor mensen die het nog niet weten: biodanza is een danssysteem, van oorsprong afkomstig uit Chili, waarbij aan de deelnemers allerlei uitnodigingen worden gedaan voor dansexpressies. Die zijn heel verschillend, zowel in ritme als in energie niveau maar één ding hebben ze gemeen: je zult hier nooit vaste danspasjes tegenkomen. Je beweegt vrij en dat is voor velen al een reden om het te gaan doen.

Als docent bouw ik in iedere les aan een eenheid waarin energie ontstaat de zowel vitaliteit en creativiteit oproept als transcendentie en verstilling in het laatste deel van de workshop. Juist deze doordachte opbouw maakt biodanza zo geschikt voor groei voor mensen die bewust leven.

De deelnemers ervaren veel vrijheid en plezier en het mooie daarbij is dat ze meteen werken aan hun persoonlijke groei. In het grote aanbod van ontwikkelingstrajecten voor persoonlijke groei en bewustzijn, waaruit je tegenwoordig kan kiezen, neemt biodanza een unieke plek in.  Ondermeer speelsheid, plezier en verbinding  ervaren zijn sensaties die hier op een unieke wijze aan bod komen. Neem van me aan dat die een sterke impact hebben. Wie het langere tijd beoefent merkt dat zondermeer, je staat een stuk sterker in je schoenen.

Eén van de belangrijke fundamenten die ik zelf nogal serieus neem is een veilige setting. We stemmen af op onszelf en elkaar. Iedereen geeft zijn of haar eigen grenzen aan. Juist hierdoor voel je je geroepen om te ontdekken waar je grenzen liggen en waar rek is.

Op dinsdag 4 april kan iedereen die daar interesse voor heeft het zelf in de praktijk gaan ervaren. Wie jarig is trakteert en dus zal ik dus bied ik deze kennismakingsles gratis aan. Je bent van harte welkom om het te komen proberen. Hou er rekening mee dat we dansen in gemakkelijke kleding op blote voeten of zachte dansschoentjes.

Waar? De Balzaal/ grote zaal van Het Vijfde huis, Jac.P Thijsselaan 45, Gouda

Hoe laat? Van 20:00 tot circa 22:00 uur.

Vanaf 19.30 ben je welkom en wordt je ontvangen met thee en een lekkere traktatie.

Aanmelden

Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Geny: geny@dansenleef.nl of bellen naar 06-50569383.

Kom jij dit 10 jarig jubileum met ons vieren?