Biodanza dansdag: Ik en Rouw – verlies van een geliefd persoon-

Biodanza dansdag: Ik en Rouw – verlies van een geliefd persoon-

zo 5 maart 10:30 tot zo 5 maart 17:30
 • Het Holos Huis, Nachtegaalstraat 31, 3581AB Utrecht
  Het Holos Huis
  Nachtegaalstraat
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0630910939
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  € 65,-

Ik en Rouw 

Verlies van een geliefd persoon. 

“Ik moest mezelf weer helemaal uitvinden”.

“Ik was in honderdduizend stukjes uit elkaar gevallen”

Zomaar wat uitspraken van 2 mensen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt. En zij zijn zeker niet de enigen. Misschien heb jij ook een rouwervaring van een dierbaar persoon, korter of langer geleden. En misschien wel van meerdere mensen. Gestapelde rouw. En hoe rouw je dan als je jezelf niet meer terug kent, als je jezelf eerst weer in elkaar moet zetten, als je je begeeft in een soort niemandsland waar je het gewoon echt niet meer weet? Als het voorgeleefd is door je (groot)ouders bijvoorbeeld, kan je daar houvast aan hebben, of als er rituelen zijn kan dat ook een bedding geven. Maar is rouw ooit klaar? Ook al is het lang geleden, dan komt het soms nog als een duveltje uit een doosje zomaar in jou tevoorschijn.

Het lijkt misschien raar, de combinatie van dansen en rouw, maar bewegen op muziek is echt een uitnodiging om je rouw op een andere manier te laten stromen en te integreren. Door te bewegen zoekt het zijn eigen weg en kan het weer zachter worden, soepeler. De muziek kan je ondersteunen in het openen van je hart voor verdriet en voor liefde, voor pijn en voor gelukzaligheid. De muziek helpt je om weer te bewegen, uiterlijk en innerlijk. En in het delen in de groep herkennen we onszelf in de ander.

Wanneer woorden ontoereikend zijn, te kort schieten, wanneer er geen beweging is, wanneer het lichaam vast zit, wanneer het hoofd vol is. Wie ben ik dan nog in dit verlies? Hoe vind ik mezelf terug in de wereld die zo veranderd is, want niets is meer hetzelfde, alles is anders.
Op deze dag dansen we in de ochtend met aandacht bij het verlies van ons geliefd persoon en in de middag dansen we met de aandacht op hoe verder, we boren de stevigheid in ons zelf aan, we dansen naar de heelheid in ons zelf.

Een dag met lotgenoten samen. Ieder van ons weet wat het is om iemand die ons dierbaar is te verliezen, niemand hoeft ons daar iets over uit te leggen, we zitten elk in ons eigen proces.
Deze dag biedt de mogelijkheid om met dit verlies te bewegen en zo weer een stukje verder te komen in het rouwproces.

Waar? In Het Holos Huis, Nachtegaalstraat 31, 3581 AB Utrecht

Voor wie? Volwassenen met een verlieservaring

Wanneer? Zondag 5 maart 2023 van 10:30- 17:30 uur.

Kosten?  € 65,-

Aanmelden: we vragen je aan te melden per mail.

Voor de lunch vragen we je iets te eten mee te nemen wat we kunnen delen met elkaar, zodat we samen een heerlijk buffet creëren. Thee en wat lekkers is aanwezig.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Natuurlijk kun je ons dan bereiken via mobiel of email.

Als we jou niet kennen, dan hebben we ook graag van te voren even contact, vermeld dan op welk nummer we je kunnen bereiken.

We maken er een bijzondere dag van!

Met lieve groeten,

Els Stam: 06 – 30910939

Vera Reijns: 06-40010097