‘Dans jouw leven & Creer jouw beeld’ in Frankrijk (Preau)’

‘Dans jouw leven & Creer jouw beeld’ in Frankrijk (Preau)’

za 25 juli 17:00 tot za 1 augustus 10.00
 • Landgoed Preau, midden Frankrijk
  D55
  37110 Autrèche
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-49864654
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Meerdaags
 • Kosten:
  325,- € voor de workshops. Verblijf varieert van 400,- tot 740,- € all in (prijs is afhankelijk v.d. accommodatie die je kiest)

‘Dans jouw leven & Creer jouw beeld’ 

Een dansweek, nu in combinatie met beeldend werken.

“Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven

Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt,

dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom”.

Nu de coronamaatregelen ons beperken maar het verlangen om vakantie te vieren op Preau even groot blijft hebben Renée Mars (Biodanzadocent) en  Carla Rump (beeldend kunstenaar) de krachten gebundeld.
We bieden een week aan waarin je ‘s ochtends danst en ’s middags beeldend kunt werken.

DANS JOUW LEVEN:

Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Ervaar hoe de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt.

In deze week wordt je uitgenodigd expressie te geven aan wie jij bent in al jouw eigenheid en rijkdom. Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, liefdevol èn verbonden. En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans.

?De dans en muziek zijn geweldige middelen om je te verbinden met jezelf; je lichaam, je gevoel en vooral je hart. Van daaruit gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we op diepere en subtielere lagen de intieme en oprechte verbinding ervaren.

De Coronabeperkingen bieden ook nieuwe mogelijkheden! Zo kun je ontdekken hoe je, binnen de beperking van 1,5m/ 1m die er nu is, je wel degelijk echt kunt verbinden met een ander en daarin intimiteit ervaren. Hier kun je deze week nieuwe ervaringen in opdoen, die naar meer smaken ?.

Ik vertrouw erop dat ik deze aangepaste dansweek, geïnspireerd door mijn Biodanza-achtergrond, kan geven met genoeg veiligheid en met de kwaliteit die ik gewend ben. We werken in een grote ruimte met veel openslaande deuren en met een kleinere groep: maximaal 16 i.p.v. 24 deelnemers. Met dit aantal is lekker èn ‘coronaproof’ dansen goed mogelijk.

CREËER JE EIGEN BEELD:

Na een heerlijke lunch (met Siësta) gaan we verder, de natuur in, het leven vieren
De kunstenaar Matisse, zei het al: “Ik geloof het pas als ik het kan aanraken”.

In onze digitale tijd vergeten we soms hoe bijzonder het is om te werken met materie. Onze tactiliteit komt steeds meer op de achtergrond. Het heerlijke van een beeld is dat je eromheen kan lopen, het kan aanraken, de energie kan voelen van de maker, het materiaal ervaart en je tot nieuwe ideeën kan brengen. Marius van Beek was mijn voorbeeld. Hij was een ambachtelijk steen- beeldhouwer die gedurende een moeilijke periode in zijn leven schreef:  “Ik ben zeer eenzaam maar ik kom er doorheen omdat ik nieuwe stenen mag bezielen”.  Bij het maken van een beeld denken we meestal aan zagen, hakken, bikkelen, gutsen, schuren. Natuurlijk dit kan heerlijk meditatief zijn maar toen Marius tegen de 80 jaar was had hij zijn grootste ontdekking gedaan. Hij kwam erachter dat je in plaats van weken bikkelen in de steen ook dagen, weken of maanden kan kijken naar een steen, dan één ingreep doen en er is een sculptuur, een nieuwe wereld ontstaan.

Preau is een prachtig landgoed die ons de kans biedt om “beeldend” op ontdekkingsreis te gaan. Hoe is het om al knijpend in een stuk klei naar een boom te lopen? Wat gebeurt er als we de klei tegen de boom smijten of erop gaan dansen? Ieder van ons is uniek en we hebben ons eigen vormentaal. Net als dat onze stem een eigen klank heeft, de manier waarop je je beweegt uniek is, hebben we ook een vormentaal die bij ons hoort. Het is mooi om je hiervoor open te stellen en tot creatie te komen. We gaan op ontdekkingsreis en starten de eerste middag met het schetsen in klei of op papier. Door middel van oefeningen  komen we stap voor stap tot ons eigen beeld en groeien naar een klein sculptuur van zachte steen.

Het programma:

 • 6 ochtenden dansworkshops.
 • 4 middagen beeldend  werken (of meer als je wilt) als aanvulling op de dans

Over Renée:

Ik ben van oorsprong theaterdocent en heb sinds 15 jaar een eigen praktijk als psychosociaal therapeut, ben trainer en stembevrijder www.stroomopwaarts.nu
Sinds 13 jaar geef ik met veel plezier Biodanza; wekelijks in Utrecht en Culemborg. En ook geef ik regelmatig weekenden en losse dagen Biodanza, en soms in combinatie met Stembevrijding. Kijk op www.reneemars.nl
In Preau kom ik nu voor het 12e jaar. Ik ervaar L’Huy Préau als een geweldige plek. De prachtige omgeving, het heerlijke eten, de goede verzorging en de aandacht die in alles voelbaar is, vormt een perfecte bedding om de rijkdom van het leven ten volle te genieten. En dat is precies waar het in deze week voor mij om gaat.

Biodanza nodigt uit tot intens genieten van het moment.
Als je in het hier en nu bent, kun je in ieder moment het geluk aanraken.

(vrij naar RolandoTorro en Cuong Lu)

Over Carla:

Het is zo’n rijkdom om vanuit je zintuigen te werken en ontdekkingen in materiaal te doen. Dat kan al zo eenvoudig door bijv. gewoon een stuk klei in je hand te drukken, je levenslijnen te zien, je huid te voelen en door te geven in de klei. Deze levenslijnen heb ik veel gebruikt in mijn werk.
Dit gegeven uitbouwen:  We zijn allemaal bekabeld en verbonden met elkaar, dat besef heeft deze tijd ons des te meer gegeven.
Als docent probeer ik te inspireren en te begeleiden maar vooral ook te genieten.
Ik ben ervan overtuigd dat mensen  gelukkiger zouden zijn als ze elke dag iets kunnen creëren. Het Franse landschap, het landgoed van Preau geeft ons een fantastische basis hiervoor.  www.carlarump.nl

We hopen dat je er net als wij zin in hebt. Het is een unieke mogelijkheid om met twee verschillende cursussen en ervaren docenten kennis te maken op de geweldig plek die Preau is. We zien er naar uit je in Preau te kunnen ontmoeten!

PRAKTISCH:

??Voor wie:
Voor iedereen die zich via de dans wil verdiepen in en laven aan de rijkdom van het leven.
Voor iedereen die meer wil leven vanuit zijn/haar hart en ontdekken hoe je op steeds subtiele lagen verbinding kunt maken.
Voor iedereen die het vermogen tot genieten wil vergroten,
Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.
Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.
Voor iedereen die echt wil zien en voelen.

Wanneer: zaterdag 25 juli – zaterdag 1 aug. 2020
Aankomst zaterdag 25 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma.
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag.
Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week.
Zaterdag 1 aug., vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer.

Programma: we werken twee blokken per dag:
Dansen van ca. 9.30 – 12.30 & Beeldend programma van half 5 tot 7 uur maar kan in overleg aangepast worden.
Tussendoor is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen.
Ook de woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Preau te ontdekken.

Prijs vd cursus:  € 325,-  Materiaalkosten € 25,-, die kun je ter plekke betalen.

Geef je voor de cursus op bij: info@reneemars.nl. Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2020 ontvang je nog een mail met verdere praktische informatie over de cursusweek.

Vervoer: Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de website van Préau. Kijk bij Route voor alle informatie.

Verblijf:
Ook het landgoed Preau heeft de situatie zo aangepast dat er Coronaproof verbleven kan worden.
Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze: van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Ook zijn er kamers met eigen sanitair. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky Ekkel die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt. tel. 0573-221199??of via onderstaand inschrijfformulier

Voor het 13e jaar geef ik op deze prachtige plek weer een heerlijke dansvakantie.
Weet je van harte welkom! en graag tot dan(s)