Dans met ons en geef jezelf toestemming

Dans met ons en geef jezelf toestemming

zo 23 april 10:00 tot zo 23 april 17:30
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  65 euro

Dans met ons en geef jezelf toestemming

Te zijn
Te durven
Te staan
Te rusten
Te spelen
Te ontvangen
Te geven
Te delen
Niet te weten
Ervoor te gaan
Te ontspannen
Los te laten
Te stoppen
Te vragen
Jezelf te laten zien
Te ervaren
Te oefenen
Te voelen
Vast te houden
Een andere keuze te maken
Opnieuw te beginnen
Voor iets nieuws
Te blijven
Tevreden te zijn
Blij te zijn
Van jezelf te houden

 

Jezelf toestemming geven om jezelf te zijn. Leest misschien wat gek, want je bent toch jezelf? En toch kan het maar zo zijn dat gedurende je leven allerlei geboden, verboden, overtuigingen en routes naar goedkeuring zich in jou hebben genesteld.

Als kind ontvingen we van onze ouders kaders: goed en slecht. We leerden via het kijken naar anderen, wanneer ons gedrag okay en geaccepteerd was en we onszelf okay over onszelf konden voelen. Omdat je als kind afhankelijk bent, is dat je natuurlijke beweging. Om te leren, te leven en te overleven. Onbewust en onbedoeld kan er een dynamiek ontstaan van goedkeuring over jezelf vinden via een ander, waaraan we als volwassenen nog steeds vasthouden.

Biodanza nodigt je uit om jezelf toestemming te geven op alle vlakken jezelf te zijn. Om jezelf te leren kennen buiten dat wat je geleerd hebt en je te herinneren wie je werkelijk bent. Om van jezelf te houden omdat jij leven bent. Kennis te maken met jouw beweging, gevoelswereld en expressie die op elk moment in de tijd weer anders kan zijn. Maak dansend kennis met jouw dynamiek, met wat jij wel en niet mag van jezelf en geef jezelf toestemming.

Toestemming om nieuwsgierig te zijn. Te ervaren. Toestemming om niets te hoeven veranderen, behalve als je daarvoor kiest. En hoe fijn is het dat we in biodanza mogen ontdekken zonder na te hoeven denken. Zonder het te hoeven weten. Dans, dans, dans en je lijf vertelt. Daar dansen we mee.

 

Wanneer: 23 april van 10:30 – 17:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur)

Waar: LaCappella aan de Oude Velperweg 36a, 6824 HE Arnhem

Kosten: 65 euro