Dansen in de Franse Ardennen

Dansen in de Franse Ardennen

zo 26 juli 17.00 tot wo 31 juli 14.00
 • Centre Buirefontaine
  Aubenton
  Frankrijk
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0640583378
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Meerdaags
 • Kosten:
  639 euro all-in Workshop, overnachtingen, volpension

Dans het orakel

Heb je zin om deze vakantie tijd te nemen voor je eigen ontwikkeling? Het leven te dansen?

 Kom dan naar de Franse Ardennen en geniet van deze gastvrije plek die te midden van de natuur gelegen is. Een omgeving omringd door heuvels, weilanden en een meer waar we verkoeling kunnen vinden.

Het centrum waar we verblijven en dansen, bevindt zich relatief dichtbij huis en toch vertoeven we er in een heel andere wereld! En verkennen krachtig, nieuwe en grandioze horizonten.

Daarnaast is er tijd, ruimte en rust om te wandelen, te zingen, zwemmen, lezen, spelen en zeker niet te vergeten … te verkeren in goed gezelschap. Kortom genieten.

Programma 

Zondag 26 juli inchecken vanaf 17:00 uur. Er is om 19.00 uur gelegenheid om samen een eenvoudige maaltijd waarschijnlijk een kop soep met brood te nuttigen.

20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie. De andere dagen zijn er twee sessies per dag: elke ochtend voor de lunch en s’ avonds na het diner; met uitzondering van de woensdag: dan dansen we alleen de ochtend.

We eindigen vrijdagochtend met de vivencia om 12.30 uur waarna diegene die dat wensen nog kunnen lunchen.

Locatie

Centrum Buirefontaine, Picardië Franse Ardennen bevindt zich vertrekkend vanuit Antwerpen op circa 200 km. Van Breda is het circa 250 km; http://www.buirefontaine.nl/nederlands/

Investering in jezelf: 639 all-in

Op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension kost je de week 639 euro. Het is ook mogelijk om in je eigen tent te slapen

Boeken

Je boekt door een aanbetaling te doen van 200 euro op rekening NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx met vermelding van je naam en “Frankrijk”. Het resterende bedrag maak je uiterlijk zondag 14 juni over.

Testimonials 2019 en eerdere jaren

Lieve Annette , Wat jij neergezet hebt op deze vijfdaagse overstijgt gewoon alles. Dit is echt een meesterwerk van jewelste ! Whaw , zo loop ik al gans het weekend rond Whaw !!! Ik lach, ik dans, ik huil, ik schreeuw, mijn hart breekt bijna van al die puurheid, al die liefde, mijn hart staat open, dat voel ik. Al deze pracht van deze vijfdaagse die ik heb mogen beleven in de door jou zo passend uitgekozen vivenvia’s.  Mooi maar ook heel bijzonder hoe alle sensaties zich nu, als een dans in mijn lichaam passeren en zich aandienen. Annick

Wat in mij natrilt is de keuze voor Liefde. Aanvaarden van alles wat zich in mij aandient, mij uitdaagt, roept, uitnodigt, triggert, groot of juist klein maakt. Er niet in verdwijnen maar het in zachtheid aanschouwen.

Nu, weer thuis, voel ik de kracht van de cirkel waarmee iedere Vivencia begint. De uitnodiging om zichtbaar te zijn, contact te maken, mij te laten zien, in beweging te komen, de ander te ont-moeten. Die ander, van wie ik niets weet, geen verhaal ken en die net als ik hier in deze kring van ‘zielen’ staat.

Het waren dagen van ontmoeting, streling, moed verzamelen, van Yin en Yang, de innerlijke krijger aanroepen en wakker dansen. Een huwelijk aangaan van liefde en dualiteit, ik-overstijgend, van bewegen en bewogen worden. In een bedding van veiligheid, oefening, uitnodiging en JA zeggen….

En ook ervaren hoe fijne energie weer kan verdwijnen en de liefde verkrampt en ‘op slot’ gaat. En om dan, juist dan, weer in de kring te stappen, vloeibaar te durven worden, voetje voor voetje weer te bewegen en bereid te zijn ‘het geraakte’ los te willen laten. De handreiking aan te nemen en te ervaren dat ieder moment een kans biedt tot vernieuwing en bevrijding.

Deze 5 dagen Biodanza in Centre Buirefontaine onder de liefdevolle en bezielende leiding van Annette Heynderickx  en Frank Vesters, voelen als een enorm groot geschenk aan mijzelf. En nu thuis hoor ik de liefdevolle roep om het concept vivencia te integreren in mijn dagelijks leven. Om alles wat zich in mij en in ons bevindt aan het licht te laten komen, zonder afwijzing, zonder vastgrijpen, om in liefdevolle aanschouwing te volgen, aanvaarden, te strelen. Erbij te blijven. Er doorheen te dansen. Te blijven dansen. In het besef dat niets blijft, niets mij toebehoort maar alles door mij heen stroomt en ik en wij als getuigen liefdevol aanwezig zijn. Dansend tot het eind! Odette

 

Wat ik onthoud uit deze week:
– Durf verstillen
– Trage bewegingen tonen je de weg naar binnen
– Onze vrouwelijke kant is ontvangend, zacht als wind, fluide, …
– Onze mannelijke kant is kracht, geeft leven, vastberadenheid, soms ook een stille kracht
– Durf de vijver leeg te maken, daar ontmoet je de wilden
– Vivencia’s gebeuren tijdens de dans maar ook in gesprekken, in de stilte, samen zingend rond de gitaar van Dik,…
– Liefde begint met zelfliefde
– In onze kwetsbaarheid vinden we onze kracht
– Dit is de sterkste groep sinds 10 jaar die Annette en Frank tot op heden in Buirefontaine ervaarden (zeggen ze elk jaar, maar is ook waar ????….)
– Chantal is een charmante gastvrouw en René een presente gastheer
– jullie waren stuk voor stuk geweldig
– niets is toeval, ieder van jullie was nodig om het energieveld , het collectief bewustzijn op te tillen
– Als je danst, vergeet dan vooral niet te genieten. Mijn drie woorden voor deze zesdaagse: Dankbaarheid, liefde, kracht. Anoniem

 

Hoe kan ik het zeggen..

dit moment..
ik heb het gezien

we zijn:
vol,
compleet,
Heel..

.. en juist
wat we worden
en nog kunnen zijn,
wat we willen,
wat we afwijzen,
angst en pijn
en wat we niet willen zijn,
heeft uiteindelijk
dit moment
gevuld tot

Vol-Zijn

Ik heb het gezien,
jullie waren in mij
want ik was jullie..

wij waren dit moment
én de enig mogelijke plaats..

Ik heb het gezien..

maar hoe kan iets zich zeggen
dat niet gezegd kan worden..

adem,
zing,
speel,
ontmoet,

heb lief
en

“Dance
till the end of time…” Dik