De terugkeer van Dionysos  Helene Levy Benseft

De terugkeer van Dionysos Helene Levy Benseft

vr 28 oktober 15:00 tot zo 30 oktober 18:00
 • Centrum voor Biocentrisch Leven
  Celsiusstraat 26B
  Eindhoven
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-11468466
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  schoolactiviteit: Schoolactiviteit
 • Duur:
  Meerdaags
 • Kosten:
  180

“Het is in extase dat de natuur wordt getransformeerd” (Rolando Toro Araneda)

Eeuwenlang hebben de mensen geloofd dat, om niet te lijden, het voor hen voldoende zou zijn zich te beschermen tegen gebrek, gevaar, risico, hartstocht, en genot.

Eeuwenlang werd verondersteld dat impulsbeheersing rust garandeert. Daarvoor was het nodig om het lichaam te onderwerpen. En het leven is sindsdien vervlochten met het werkwoord “moeten”. We kennen echter alle excessen die een dergelijke ideologie heeft voortgebracht, als we alleen al kijken naar repressie, de ander bewust in onwetendheid houden, verstarring, intolerantie.

Veel te zelden geven we ruimte aan ons hart, aan onze impulsen, aan onze diepste verlangens, aan onze zintuigen, aan onze intuïtie, aan ons instinct. Veel te vaak zijn we bang om te leven.

Maar de ervaring van extase, van de totale waarneming van wat is, stimuleert in ons de moed om volledig te voelen en rekening te houden met dit gevoel.

Laten we op elk moment de smaak van de vruchten van het leven vieren; laten we ons laten leiden door de intuïtie van het moment; laten we in het gewone het extra vinden, de kracht die in staat is ons te bevrijden van de luie warmte van onze gewoonten, van onze kluisters of van onze verveling.

En wie beter dan het archetype van Dionysos, de vurige, onbeschaamde, transgressieve god, zou de aanroeping en de incorporatie van de krachten van het leven mogelijk kunnen maken?

Voor deze workshop wordt een biodanza ervaring gevraagd van minstens 3 jaar wekelijkse groep.

Hélène -Jeanne, Diana, Beatrijs.