Drieluik Intimiteit

Drieluik Intimiteit

zo 4 september 10:00
 • Centrum voor Happiness
  Hendrik van Wijnstraat
  Amsterdam
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-45826724
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Meerdaags
 • Kosten:
  195 euro voor drie dagen

Vertragen, stil staan bij, in relatie brengen, lief hebben

Intimiteit kun je wellicht op verschillende manieren horen of interpreteren. De intimiteit waar deze Drieluik over gaat, is het intiem zijn met jezelf en anderen als het gaat over ‘bewust worden van wat er in je leeft en dit in relatie brengen met de ander’. Dit vraagt om te vertragen, nabij willen zijn en naar de voorgrond laten komen wat er leeft en in relatie gebracht wil worden.

Meestal nemen we niet zo heel veel tijd om te vertragen en nabij onszelf en anderen te zijn. We rennen als het ware maar door. Dit moet nog gebeuren en dat moet nog afgemaakt, die deadline moet nog gehaald…. en zo is er zomaar de kostbaarheid van intimiteit uit het oog verloren geraakt.

In deze Drieluik nemen we juist wel de tijd om stil te staan, om nabij te zijn, om gevoelvol aanwezig te zijn bij onszelf en anderen. Misschien voel je nu al intuïtief aan hoe waarachtig en vreugdevol dat is. Om de tijd te nemen. Kostbare tijd om de kostbare relatie met onszelf en anderen te voeden.

De eerste dag van deze Drieluik staat de intimiteit met onszelf centraal. We nemen de tijd om te vertragen. Om niet te doen, maar te rusten in Zijn. Dit is enorm vreugdevol en laad je hele energiesysteem volledig op. Tegelijkertijd ben je in intieme relatie met jezelf. Je zult ontdekken dat als je intiem bent met jezelf, je vanzelf ook intiem bent met de ander…. en daar gaat de tweede dag over.

De tweede dag openen we ons in het relatieveld. We onderzoeken nabijheid en ontdekken wat dat eigenlijk voor ons betekend. We onderzoeken welke bewegingen we in relatie maken. Daarmee bedoel ik hoe we in relatie zijn of hoe we relatie op één of andere manier proberen te vermijden. Dit laatste blijken we op subtiel niveau veelvuldig te doen…iets wat lang niet altijd zo in beeld is.

De derde dag staat in het teken van Intimiteit zelf. Wat heeft Intimiteit nodig om ‘wakker’ en aanwezig te blijven in onze relaties. Denk aan partnerrelaties, maar ook aan de relaties met je kinderen, ouders, vrienden en vriendinnen. Intimiteit heeft het misschien nodig dat we ons durven en willen geven in de relatie met de ander. Dat we naakt en open zijn, met alles wat er in ons leeft. Een ander belangrijk iets waar we deze dag bij stil zullen staat is ervaren, in ons bewustzijn laten komen, dat de ander belangrijk voor ons is. Misschien dat we deze dag nog veel meer ontdekken wat intimiteit van ons nodig heeft om onze relaties een warme en verbindende kwaliteit te geven.

Voor wie is deze Drieluik Intimiteit bedoeld?
Deze Drieluik is voor iedereen bedoeld die nieuwsgierig is naar hoe je Intimiteit leeft en vorm geeft in je dagelijkse leven. Zowel stellen als singles zijn van harte welkom. Er is plaats voor 16 deelnemers.

Met welke werkvormen wordt tijden deze dagen gewerkt?
Dans is het hoofdingrediënt. Daarnaast wordt gewerkt met meditatie, visualisatie en inzicht gevende oefeningen. Inspirerende deelrondes maken deze dagen tot een waardevol geheel.

Praktische Informatie
Data:
4 september 2022
9 oktober 2022
6 november 2022

Plaats:
Centrum voor Happiness
Hendrik van Wijnstraat 10 te Amsterdam.

Deze locatie ligt op loopafstand van Station Amsterdam Lelylaan.
Op zondag is het gratis parkeren in de omgeving en er is veel parkeergelegenheid in de buurt.

Investering:
De investering voor drie dagen is 195 euro
Deze prijs is inclusief 21% BTW

Mensen met een minimum inkomen ontvangen 20% korting.
De prijs is dan 156 euro. Ook dit is inclusief 21% BTW