Een ontmoeting en weerzien van mannen

Een ontmoeting en weerzien van mannen

zo 24 april 11:00
 • SA-WVGV gebouw
  Papelaan 126b
  Weesp
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  +316 23258788
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  €60

Heb je enige biodanza-ervaring en dans je regelmatig in een gemengde wekelijkse groep, of ben je facilitator?

Dan willen we je graag uitnodigen om, een paar keer per jaar, een dag te komen dansen in onze mannenkring. Aanstaande zondag 24 april organiseren we er weer eentje in Weesp.

Waarom biodanza met mannen?

We organiseren deze dagen niet als een alternatief voor de gemengde groep, maar als een gelegenheid waarbij we toekomen aan andere aspecten van de ontwikkeling van onze identiteit. We hebben gemerkt hoe anders biodanza uitpakt wanneer we met mannen onder elkaar zijn. Er ontstaat een andere aarding, een ander soort veiligheid en openheid, een andere warmte en kameraadschap, waarmee we een andere laag van onze identiteit, ons zijn, voeden. En dit kan een onverwachte boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling.

Tegelijkertijd kunnen deze dagen een opmaat betekenen tot een cyclus van vier verdiepingsweekenden biodanza met mannen met een Portugese facilitator, Evandro Oliveira. De nieuwe serie hiervan start in september/oktober 2022.

Wat kun je verwachten van de dansdag?

Er is ruimte om te ontmoeten, om te delen en natuurlijk om te dansen. Er worden twee vivencia’s gegeven. De 24e zal verder gaan waar het laatste weekend gebleven is, met het thema affectieve verbondenheid: open, assertief, ontvankelijk, zacht en intiem.

 

Warme groet, Arnold, Richard en Minco

 

Praktische info:

 • We starten zondag 24 april om 11.00 in de ochtend. Rond 18:00 ronden we weer af.
 •  Adres: Papelaan 126b, 1382RP Weesp.

Op het terrein zie je 3 gebouwen, het middelste gebouw is onze danslocatie. Het terrein ligt naast de tennisvelden en tegenover de voetbalvelden. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats. Vanaf station Weesp is het 1 kilometer lopen.  Je kunt de schoenen in het halletje bij de ingang uit doen, zo houden we de zaal ruim en vrij van eventueel straatvuil. 

 •  Kosten: €60 Graag storten op de volgende bankrekening: E.S. Oliveira, IBAN : NL19ABNA0628036612, BIC: ABNANL2A

 

Voor meer informatie, ook over de weekenden en over het programma: http://debeweging.in/mannen-biodanza/

 

Wie zijn wij en wat motiveert ons om deze dagen te houden?

Arnold van Westerhoven

Biodanza facilitator en didactisch biodanza docent.

Studeerde af aan de school voor biodanza in Amsterdam, onder Patricia Martello en Stephen White. Lid van de VBN en van de BDFSA. Faciliteerde tot enkele jaren geleden, samen met zijn vrouw Anneke, vaste groepen in Nederland (Velsen) en in Zuid Afrika (Durban, Gillitts en Pietermaritzburg). Op dit moment beperken zij zich tot het geven van losse workshops.

 “Voor mij persoonlijk heeft de gemengde biodanza-groep heel veel betekend. En dat doet het nog. Want juist daar heb ik veel over mezelf geleerd. En ik denk dat het integratieproces, zoals biodanza dat beoogt, dan ook alleen helemaal tot zijn recht kan komen in de veelkleurigheid van de diversiteit. Maar toen ik vorig jaar het werk en de ideeën van Evandro Oliveira leerde kennen, raakte ik er voor het eerst van overtuigd hoe belangrijk het voor ons kan zijn om ook zo af en toe als mannen onder elkaar te dansen. Om onszelf te herkennen in mannelijke verhoudingen en saamhorigheid. Aan deze unieke gelegenheid wil ik graag een bijdrage leveren. Je bent van harte uitgenodigd in onze mannenkring.“

Richard Loohuis

Hallo broeders, ik ben Richard Loohuis en geef ruim 9 jaar biodanza. Alleen met mannen dansen heeft  een speciale plek in mij, ik wordt er blij van en het raakt van alles! Veiligheid staat voor mij in een hoog vaandel. Ik heb een zevendaagse mannencyclus ontwikkeld en gegeven met onze 7 basis chakra’s als vertrek punt. Ik ben blij dat ik het aangegaan ben en het heeft me veel gebracht!

De mannencyclus die Evandro heeft ontwikkeld sluit hier erg goed bij aan en ik ben blij dat ik deel ben van dit prachtige team. Ik ontmoet jullie graag in de dans.

Big hugs, aho!!

Minco Ruiter

Ik ben afgestudeerd aan de biodanzaschool van Amsterdam en geef al enige jaren les in Amsterdam Noord. In mijn verdere leven werk ik in de intensieve psychiatrie en geef ik trainingen de-escalatie en dwangreductie.

In 2012 kwam Biodanza in mijn leven, een grote verwelkoming in mijn toenmalige levensstruggle: pas alleen komen te staan na 21 jaar, met 3 kinderen in co-ouderschap en een full-time baan. Biodanza heeft mij bijzonder ondersteund in mijn proces van integratie. Ik heb mijn Yang kracht ervaren, mijn seksualiteit ontdekt en mijn verbindingsvermogen verstevigd. Nu, zoveel jaren verder kan ik met overtuiging zeggen dat ik mij op en top man voel. Een man vanuit mijn unieke creativiteit. Dit is wat ik iedereen ook gun: je volledige potentie mogen ervaren, expressie geven en manifesteren, vanuit jouw unieke man-mens zijn.