Groepsdynamiek en overdracht – didactische verdiepingsdag Biodanza School Utrecht

Groepsdynamiek en overdracht – didactische verdiepingsdag Biodanza School Utrecht

zo 18 september 10:00
 • Studio 3
  studio 3 utrecht
  Weg naar Rhijnauwen
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0630910939
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  schoolactiviteit: Schoolactiviteit
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  €90,- inclusief reader en vivencia`s

Het thema van deze dag is Groepsdynamiek en overdracht, bezien vanuit de rol van de facilitator. Als docent bent je één van de krachten van de biodanza vivencia. Hoe de facilitator voor de groep staat, welke woorden er gebruikt worden, hoe de vivencia begeleid wordt, heeft (grote) invloed op hoe de dansers de biodanza lessen ervaren. De docent kan een veilige omgeving creëren waarin de dansers zich kunnen ontwikkelen, kunnen groeien en stappen kunnen nemen naar meer integratie. De facilitator maakt het verschil. Maar hoe werkt dit precies? Als facilitator kom je allerlei uitdagingen tegen in de groep door bewuste of onbewuste projectie van de dansers richting jou en omgekeerd. Hoe om te gaan bijvoorbeeld met “lastige” deelnemers? Wat als er ineens een deelnemer boos is op een andere deelnemer…. ingrijpen of…….? En hoe een veilige bedding creëren zodat mensen kunnen groeien? 

Op deze didactische dag leer je over de begrippen overdracht en tegenoverdracht – de onbewuste projectie die kan ontstaan tussen docent en deelnemer. Er is een uitwisseling van ervaringen uit over moeilijke situaties die in een weekgroep kunnen voorkomen. We hebben het op deze didactische dag over de rol als docent en hoe de docent in zijn/ haar kracht kan blijven staan. Deze didactische dag is met name gericht op het faciliteren van een vaste biodanza groep zoals de weekgroep of een jaargroep.

Door wie?

Kim van der Klis danste als kind al. Op haar 25e heeft ze Biodanza ontdekt en genoot ze vooral van het loslaten van pasjes en techniek. Vanuit haar liefde voor de dans en specifiek Biodanza is ze de opleiding aan de biodanzaschool Rotterdam gaan doen. In 2015 is zij afgestudeerd. Haar passie dans en het natuurlijke verlangen om met persoonlijke groei bezig te gaan komen samen in Biodanza. Ze faciliteert een beginners- en gevorderdengroep in Arnhem. Daarnaast geeft ze dansdagen en is didactisch docent. “Verdieping in het hier en nu” is een belangrijke leidraad voor haar. Naast Biodanza geven is ze HSP-coach en begeleidt ze mensen die hoogsensitief zijn en balans zoeken in hun dagelijkse leven.

Voor wie? 

Voor studenten, studenten onder supervisie en facilitators. 

Datum: zondag 18 september 2022

Tijd: 10:00 – 17:30 uur inloop 09:30 uur

Aanmelden

Aanmelden graag vooraf door een mail te sturen naar biodanzaschoolutrecht@gmail.com. 

Bellen of mailen voor informatie naar Els Stam: 06- 30910939 / info@stamdebasis.nl

Investering

De investering voor deze verdiepingsdag is €90,00. Inclusief reader en vivencia’s. Graag contant en gepast aan de deur te voldoen. 

Koffie, thee en lunch

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wel fijn als je je eigen lunch meeneemt (er zijn weinig faciliteiten).  

Praktisch

 • Handig om mee te nemen: iets waar je lekker op zit (geen stoelen aanwezig)
 • Een dekentje, sloffen of goede sokken met noppen
 • Parkeren kan voor de deur van het zwembad
 • De studio is goed bereikbaar met OV 
 • De ingang zit aan de linkerkant van de hoofdingang van het zwembad, je gaat door een zwart hekje en de studio bevindt zich ergens halverwege.

Wij kijken uit naar jouw komst!

Team Biodanzaschool Utrecht