Dansdag Leven vanuit een affectieve basis

Dansdag Leven vanuit een affectieve basis

zo 27 november 10:30
 • Huis van de Buurt Matilo in Leiden
  Zaanstraat 126
  Leiden
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0648921803
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  € 50 (inclusief thee en lekkers, exclusief lunch)

Te leven vanuit onze affectieve basis gaat om het vermogen om te leven vanuit een diepere laag in ons van liefde en warmte naar onszelf, de ander en de wereld om ons heen. De liefde als uitgangspunt voor ons leven te nemen, vanuit onze uniekheid. Een affectieve basis harmoniseert ons en vervult ons, maakt ons meer één geheel. Het is essentieel voor vervullende relaties van liefde en vriendschap, en voor oprechte zorg voor de natuur en het behoud van onze planeet.

Liefde voelen voor onszelf, de ander en de wereld om ons heen is een prachtig gevoel. Om onszelf daadwerkelijk tot expressie te brengen in wie we ten diepste zijn, is een affectieve verbinding op alle drie deze niveaus nodig.

We ervaren liefde vooral met ons affectieve centrum, ons hart. Vanuit ons hart kunnen warmte en gevoelens van welbevinden stromen door ons hele lichaam, wat ons één kan maken met de wereld om ons heen. Biodanza wakkert ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen aan, zowel naar onszelf, als naar de mensen en de wereld om ons heen.

Om liefde te kunnen ervaren is het nodig ons hart te openen. Dit kan om moed vragen. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor we ons hart soms sluiten. Met het sluiten van ons hart proberen we onszelf te beschermen. Maar we ontzeggen ons daarmee ook veel. We merken dat er ‘iets’ ontbreekt. Het wordt grijzig van binnen.

Wanneer we ons hart weer meer kunnen openen – en soms kost dat tijd – kunnen we eenheid en verbinding ervaren. We laten liefde, blijdschap en verwondering toe. Er komt meer plezier. We voelen ons gevoed. We leven!

Voor vragen of opgave mail ons via biodanzametregina@gmail.com of info@leonoorpronk.nl!