‘Licht en liefde’ biodanza verdiepingsweekend met Geny in Gouda

‘Licht en liefde’ biodanza verdiepingsweekend met Geny in Gouda

za 6 mei 10.30 tot zo 7 mei 17:30
 • De Balzaal III
  Jac. P. Thijsselaan 45
  Gouda
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-50569383
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Weekend
 • Kosten:
  € 150,- - € 180,- incl. lunches en diner

Stralend leven met gratie en plezier

Ervaar het zelf in dit biodanza verdiepingsweekend met Geny

Nieuw datum: 6 en 7 mei 2023

(Dit weekend is verplaatst van 18 en 19 maart)

Mag het leven voor jou soms ook wel eens wat lichter aanvoelen? En misschien wel meer dan soms… Denk je regelmatig: ‘Ging alles maar net iets meer vanzelf, iets minder dat gevoel van die zware deken?’ Ben je toe aan het ervaren van meer plezier in je leven, of meer lichtheid? Zou je willen dat veel zaken iets meer vanzelf de goede kant op zouden gaan? Verlang je daarbij ook zo naar meer liefde en schoonheid in je leven? Of naar meer verbinding en heelheid?

Dan is de kans groot dat jij een hele goede reden hebt om alles wat je hierna gaat lezen tot je te nemen. En te voelen of dit past. In dit derde verdiepingsweekend op rij gaan we werken met ingrediënten die alles wat je hierboven leest op bijna magische wijze helpt realiseren.

Affectiviteit en transcendentie

Twee ijzersterke componenten uit de 5 lijnen van biodanza die deze magie tot stand gaan brengen, affectiviteit en transcendentie, zijn de uitverkoren lijnen waar we in dit verdiepingsweekend mee gaan dansen en mee gaan zijn.

Transcendent zijn geeft je het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Het zorgt dat je je één en verbonden voelt met de natuur en met de mensen om je heen.

Affectiviteit staat bekend als de lijn van de liefde met verbinding, aandacht, compassie en het samenzijn. Het leidt tot het goed hebben met en zorgen voor elkaar.  Het nodigt uit om aandacht en compassie te hebben voor jezelf en voor anderen en ook om af te stemmen op jezelf en de ander.

Het weekend start met vrolijke en vitale dansen, waardoor we verbinding gaan ervaren met ons lijf  en het plezier ervaren met onze mededansers. Daarbij besteden we aandacht aan onze ‘wortels’, wat maakt dat we stevig op onze benen komen te staan. Je voelt je lijf immers pas goed als je volledig geaard bent, los van het drukke denkhoofd.

Tijdens het rustige gedeelte raken we in een andere laag van ons bewustzijn. Het gevolg daarvan is dat we steeds meer verbinding en eenheid ervaren met alles en iedereen om ons heen. Het liefdevol zijn, zowel naar jezelf als naar anderen, gaat dan vanzelf. Je ervaart heelheid en eenwording met je omgeving.

Tegelijkertijd blijf je bij jezelf en sta je op eigen benen. Je hoeft niet te leunen op anderen, terwijl je wel heel goed de steun ervaart van mededansers. Vanuit het eerdere, vitale deel van de workshop, is voor die ervaring de basis al gelegd.

In de dans volgt nu, als bijna vanzelf, steeds meer lichtheid en liefde.  Een energie die je  kunt meenemen na afloop, in je dagelijks leven. Waar je ook bent.  Dat is precies de kern waar het in biodanza om draait: het vermogen ontwikkelen, om al het fijne wat je opbouwt, te integreren en voort te zetten buiten de veilige bedding van de dansworkshop. Ook als het eens tegen zit kun je dan makkelijker in de schoot van lichtheid en liefde terugkeren.

Waarom biodanza?

Biodanza is een oefenplek waarin we onbekommerd, al dansend, kunnen leren. We mogen spelen met en proeven aan alles wat we fijn vinden. Een zonneklare afspraak die daarbij voor iedereen geldt is dat we afstemmen op onszelf en de ander en elkaar altijd respectvol behandelen. Dit biedt de perfecte dimensie om helemaal te ontdekken en te zijn wie je bent.

Wat mag je uit dit weekend meenemen? Een kleine greep:

 • Je openen voor liefde en lichtheid
 • Ervaren dat je een ‘goddelijk’ wezen bent
 • Ervaren dat je licht en liefde eindeloos kunt verspreiden
 • Aanvoelen van de eindeloze lichtheid en liefde van anderen
 • Eenheid met alles en iedereen om je heen ervaren.

Gun jij jezelf dit cadeau?

De weekendprogramma’s vormen onderling een drieluik met een sterke onderlinge wisselwerking en diepe doorwerking. Niettemin is het ook mogelijk om één of twee weekends te volgen.

Praktische details

Data 6 en 7 mei 2023

Inloop 10.00 uur

Tijd 10.30 – ca. 17.30 uur (op zaterdag gevolgd door het diner)

Waar? De Balzaal III (ook bekend als de grote zaal van Het vijfde huis)

Jac. P Thijsselaan 45 Gouda

Het team doet er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten, zelfs over het eten hoef je niet na te denken.

 • Je wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers.
 • De hele dag is er fruit en staan er tussendoortjes.
 • Er wordt beide dagen een heerlijke lunch geserveerd met soep en salade.
 • Op zaterdagavond wordt er een diner geserveerd.

Het team bestaat uit circa zes enthousiaste docenten en vrijwilligers. Biodanza docenten Bea Grobben en Susan Leemans zullen mij ook tijdens de workshops ondersteunen.

Coaching

Het blijft niet bij het weekend, ook de nazorg is goed geregeld. Eén a twee weken na het weekend ontvang je een coachingsgesprek van 30 minuten tijdens een zoomsessie. Loop je dus na het weekend ergens tegenaan? Dan is deze sessie een goed moment om dit na te bespreken.

Volledig programma van het drieluik:

Drieluik: meer over het drieluik biodanza verdiepingsweekenden met Geny

 1. 14 en 15 januari 2023 biodanzaweekend: ‘Speels en sensueel’ in de lijnen van seksualiteit en creativiteit
 2. 18 en 19 maart 2023 biodanzaweekend ‘Lust en liefde’ in de lijnen van affectiviteit en seksualiteit
 3. 6 en 7 mei 2023 biodanzaweekend ‘Licht en liefde’ in de lijnen van affectiviteit en transcendentie

Prijzen (incl. lunches, diner op zaterdag en 1/2 uur coaching):

Een weekend € 180,-
Twee weekenden € 340,- (€ 170,- per weekend)
Drie weekenden € 480,- (€ 160,- per weekend)

De annuleringsvoorwaarden vind je hier.

Wil je in de buurt overnachten? En vind je het leuk om bij iemand te overnachten die biodanza kent? Een aantal biodanzadansers in Gouda en omgeving biedt een slaapplek aan voor € 25,- per nacht inclusief ontbijt. Vraag Geny naar de mogelijkheden.

Iedereen is welkom en uiteraard ook liefdeskoppels.

Reserveer je plekje

Aanmelden en betalen: mail Geny Geny@dansenleef.nl