‘Lust en liefde’ biodanza verdiepingsweekend met Geny in Gouda

‘Lust en liefde’ biodanza verdiepingsweekend met Geny in Gouda

za 18 maart 10.30 tot zo 19 maart 17:30
 • De Balzaal III
  Jac. P. Thijsselaan 45
  Gouda
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  06-50569383
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Weekend
 • Kosten:
  € 150,- - € 180,- incl. lunches en diner

Nieuwe datum: 18 en 19 maart 2023

(Het weekend is verplaatst van 18 en 19 februari 2023)

Dit weekend gaan we volop in de lijnen van affectiviteit en seksualiteit. Twee krachtige energiebronnen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en een prachtige wisselwerking hebben.

Hoe mooi is het om je sensueel en  geliefd te voelen?

En om lust en liefde tegelijkertijd te voelen?

Heerlijk toch?

Voor wie is dit weekend?

Voor iedereen die sensueel wil genieten, liefde wil voelen en voor wie dit nog niet vanzelfsprekend is. Soms lijken liefde en lust los van elkaar te staan en weinig met elkaar van doen te hebben. Zou je dat anders willen? Dan biedt dit weekend voor jou een mooie opening.

Iedereen heeft (soms diep van binnen) het verlangen om aangeraakt en geliefkoosd te worden. En andersom: om aan te raken en te liefkozen. En ook: om lief te hebben en geliefd te zijn.

In dit weekend mag je je onder laten dompelen in alles wat hier mee van doen heeft. In een bad vol liefde en sensueel genieten. Liefde die je zowel kunt voelen voor iedereen als voor die ene speciale. Zoals altijd in een heerlijke stroom van wederzijds respect, afstemming en verlangen.

De liefde die je voor iedereen kunt voelen is universeel. Die ervaar je als je je helemaal voor iemand opent en als die ander zich ook opent voor jou.

Het dansen in de lijn van seksualiteit gaat over het genieten met al je zintuigen. Dat kan op allerlei manieren, zoals: het zien van schoonheid, een bewonderende blik op je gericht, een zuchtje wind langs je benen, een grassprietje tussen je tenen, muziek die je gehoor streelt, een zachte zucht, het met aandacht proeven van chocola, heerlijke smaken, verrukkelijke geuren…

Het gaat in dit weekend over genieten met je zijn en lijf. Je hele lichaam telt mee. Met aandacht en afstemming liefdevol aangeraakt worden op je hoofd, je handen, je armen, je benen, je voeten, je borst, je buik…  Delicaat en zacht. Een subtiele aanraking kan ons in vuur een vlam zetten.  En dan gaat het niet om de vaak benoemde erogene zones, maar om elk deeltje van je lichaam. Ervaar vol overgave je hele lichaam.

De lijn van affectiviteit gaat over liefde, respectvol met jezelf en met elkaar omgaan, èchte aandacht hebben voor jezelf en een ander. Veiligheid geven, vertrouwen, je openen, zodat je kunt voelen, zodat je kunt afstemmen, zodat je liefde kunt ervaren. Grote kans dat je dan diep weggestopte emoties herkent of ontdekt. Alles mag er zijn. Soms is het pijnlijk als je lang iets hebt gemist, of als je iets nog steeds mist. Dat gevoel mag je ook aandacht geven. Affectiviteit gaat ook over compassie voor jezelf.

Als je samen met iemand bent of je bevindt je in een hele groep is het aan jou om je  eigen behoeftes en grenzen niet uit het oog te verliezen. Een prachtige oefening in Jezelf zijn,  jezelf niet verloochenen èn compassievol, respectvol en afgestemd zijn op de ander.

Wat kun je gaan ervaren?

 • Dichter bij je verlangen èn gevoel komen
 • Openen voor het genieten èn de liefde
 • Levensvreugde
 • Echte aandacht voor jezelf
 • Echte aandacht voor en van ander
 • Overgave
 • Aangeraakt worden en aanraken
 • Geven en ontvangen
 • Liefdevolle verbindingen
 • Heerlijke strelingen

Waarom biodanza?

Biodanza is een oefenplek waarin we onbekommerd, al dansend, kunnen ervaren en proeven wat we fijn vinden. Waarin we met elkaar hebben afgesproken dat we afstemmen op onszelf en de ander en altijd respectvol met onszelf en de ander omgaan. En waarin je helemaal jezelf mag ontdekken en zijn:

 • Jouw affectiviteit en jouw seksualiteit.
 • Voor wie hier over twijfelt: geen seksuele handelingen, maar wel met sensuele energie en gewoon met kleding aan.
 • Nieuwe avonturen beleven.
 • Expressie geven aan onze sensualiteit en aan onze liefde

En weet je waarom de meeste mensen zo blij worden van biodanza?

Er zijn meerdere verklaringen maar een is deze: tijdens de biodanzales worden geluksstofjes in je lijf worden aangemaakt. Er is een toename van de hormonen die ons gelukkiger laten voelen, zoals serotonine, oxytocine en endorfine.  Ook verschillende neurotransmitters die gunstig werken op ons welbevinden nemen toe: allemaal ‘biodanza geluksstofjes’. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Dans je mee?

De weekendprogramma’s vormen onderling een drieluik met een sterke onderlinge wisselwerking en diepe doorwerking. Niettemin is het ook mogelijk om een of twee weekends te volgen.

In het biodanza weekend op 18 en 19 maart 2023 wordt ‘gewerkt’ met de krachtige lijnen van affectiviteit en seksualiteit.

Praktische details

Data 18 en 19 maart 2023

Inloop 10.00 uur

Tijd 10.30 – ca. 17.30 uur (op zaterdag gevolgd door het diner)

Waar? De Balzaal III (ook bekend als de grote zaal van Het vijfde huis)

Jac. P Thijsselaan 45 Gouda

Het team doet er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten, zelfs over het eten hoef je niet na te denken.

 • Je wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers.
 • De hele dag is er fruit en staan er tussendoortjes.
 • Er wordt beide dagen een heerlijke lunch geserveerd met soep en salade.
 • Op zaterdagavond wordt er een diner geserveerd.

Het team bestaat uit circa zes enthousiaste docenten en vrijwilligers. Biodanza docenten Bea Grobben en Susan Leemans zullen mij ook tijdens de workshops ondersteunen.

Coaching

Het blijft niet bij het weekend, ook de nazorg is goed geregeld. Eén a twee weken na het weekend ontvang je een coachingsgesprek van 30 minuten tijdens een zoomsessie. Loop je dus na het weekend ergens tegenaan? Dan is deze sessie een goed moment om dit na te bespreken.

Volledig programma van het drieluik:

Drieluik: meer over het drieluik biodanza verdiepingsweekenden met Geny

 1. 14 en 15 januari 2023 biodanzaweekend: ‘Speels en sensueel’ in de lijnen van seksualiteit en creativiteit
 2. 18 en 19 maart 2023 biodanzaweekend ‘Lust en liefde’ in de lijnen van affectiviteit en seksualiteit
 3. 6 en 7 mei 2023 biodanzaweekend ‘Licht en liefde’ in de lijnen van affectiviteit en transcendentie

Prijzen (incl. lunches, diner op zaterdag en 1/2 uur coaching)

Een weekend € 180,-
Twee weekenden € 340,- (€ 170,- per weekend)
Drie weekenden € 480,- (€ 160,- per weekend)

De annuleringsvoorwaarden vind je hier.

Wil je in de buurt overnachten? En vind je het leuk om bij iemand te overnachten die biodanza kent? Een aantal biodanzadansers in Gouda en omgeving biedt een slaapplek aan voor € 25,- per nacht inclusief ontbijt. Vraag Geny naar de mogelijkheden.

Iedereen is welkom en uiteraard ook liefdeskoppels.

Reserveer je plekje

Aanmelden en betalen: mail Geny Geny@dansenleef.nl