Verdiepingsavond ‘Omarm jezelf met liefde’

Verdiepingsavond ‘Omarm jezelf met liefde’

za 6 november 19:30
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Workshop
 • Kosten:
  €17,50

Ken je dat? Dat kritische stemmetje in je hoofd dat heel goed weet wat je niet goed doet, wat beter kan, dat commentaar geeft op wat je doet. Dat bijvoorbeeld zegt: “Je moet meer sporten, je moet minder snoepen, heb je dat nou nog niet af, je ziet er niet uit met die wallen, dat was zo stom wat je net zei, je moet (nog) harder werken ….”etc. etc.

We zijn vaak heel hard voor onszelf met onze gedachtes, soms zelfs zonder dat we het zelf doorhebben. Vaak voelen we meer meer empathie voor de problemen van onze goede vrienden dan voor onze eigen problemen! Helaas interpreteert je reptielenbrein (de amygdala) je veroordelende gedachtes als gevaar en maakt vervolgens cortisol en adrenaline aan. Of terwijl: je innerlijke criticus geeft je stress. Niet fijn voor je lichaam…..

De oplossing hiervoor is meer zachtheid in je leven brengen, met meer compassie naar jezelf te gaan kijken. Jezelf vriendelijk toe te spreken en je imperfecties niet weg te duwen maar te erkennen. Door tegen jezelf te zeggen: “Ik mag fouten maken, ik hoef niet alles te weten, ik mag om hulp vragen als ik het moeilijk heb”. Ik ben 100% okay precies zoals ik ben. Dat geeft rust…..

Het is ongelooflijk krachtig en transformerend om met meer compassie naar jezelf te kijken en hierin te oefenen. Om ook als je een slechte dag hebt, als het allemaal even niet lukt, met vriendelijkheid naar jezelf te blijven kijken. Daar komt mijn inspiratie vandaan om een biodanza avond te geven met het thema ‘Omarm jezelf met liefde’. We beginnen met een korte meditatie / visualisatie en dansen daarna een heerlijke lange vivencia. De muziek en de dansen zullen je helpen om meer koestering voor jezelf te ervaren. En natuurlijk is er ook ruimte om de zachtheid van de ander te mogen ontvangen – het is tenslotte een biodanza avond.

Voor mensen met enige biodanza ervaring. Bij twijfel – neem contact met me op.

Daar waar liefde is, daar is het leven. (Mahatma Gandhi)

Datum: zaterdag 6 november
Tijd: de deur is open vanaf 19:30, de avond begint om 19:45 tot ongeveer 22:30/22:45
Locatie: Theater de Leeuw – Leeuwensteinplein 1 – Arnhem
Jouw bijdrage: € 17,50

We dansen met maximaal 20 deelnemers i.v.m. de grootte van de zaal. Aanmelden dus verplicht. Graag mailen naar info@biodanzametkim.nl .Jouw plek is gereserveerd na betaling van €17,50 op bankrekening NL47 TRIO 0338 7226 10 t.n.v. Kim van der Klis onder vermelding van ‘Biodanza avond en je naam’.
Voor vragen kun je mailen naar info@biodanzametkim.nl