Verdiepingsdag ‘Dansen met hooggevoeligheid’

Verdiepingsdag ‘Dansen met hooggevoeligheid’

za 5 november 10:30
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Dag
 • Kosten:
  €65,--
Ben jij hoogsensitief én heb je biodanza ervaring? Dan is deze biodanza verdiepingsdag wat voor jou!
Speciaal voor HSP’s (Hoog Sensitief Persoon) geef ik dansavonden en dagen waarin we dansen met thema’s waar je als hoogsensitieve vrouw of man tegenaan kunt lopen in je dagelijkse leven.
Herken je bijvoorbeeld dit:
– Je hoofd heeft allerlei plannen, je wilt van alles, maar fysiek kun je dat allemaal niet aan en dat geeft frustratie;
– Je bent (te) vaak ontzettend moe waardoor je in een zwaarte terechtkomt en weinig vreugde meer kunt voelen;
– Je hebt moeite om het werk dat je doet vol te houden en kunt niet of nauwelijks voldoen aan 8u per dag werken wat ‘normaal’ lijkt te zijn;
– Je voelt heel goed aan wat een ander nodig heeft en zorgt zoveel voor anderen dat je je eigen grenzen nog wel eens vergeet;
– Je voelt meteen de negatieve sfeer in een ruimte als je binnenkomt en hebt daar last van;
– Je hebt moeite om de balans te houden tussen actie en ontspanning en bent hierdoor (te) vaak overprikkeld;
– Eigenlijk ben je continue bezig met je energie managent.
Allemaal dingen waar je als HSP tegenaan kunt lopen en die te leren zijn. En trust me….. I know.
Wat gaan we doen?
Op zaterdag 5 november geef ik een biodanza verdiepingsdag “Dansen met hooggevoeligheid” om jou te helpen je weg te vinden in het drukke leven van alledag met je hoogsensitief Zijn. Tijdens de dansdag help ik je je eigen energie te voelen en te voeden, stevig in je centrum te staan en met zachtheid je grenzen aan te geven.
Want een “nee” tegen een ander is een dikke vette “JA” tegen jezelf.
Hoe meer jij bij jezelf bent, gegrond bent, in je centrum bent, hoe minder snel je overprikkeld raakt en hoe meer energie je gaat ervaren in je leven. Naast twee biodanza vivencia’s maak ik gebruik van een meditatie en affirmaties. Omdat die ook helpen om jou met nieuwe energie en meer gegrond naar huis te laten gaan aan het einde van deze dag. Ik heb ontzettend veel zin om je in je persoonlijke proces van hoogsensitief zijn te inspireren met deze dansdag.
Graag aanmelden met je naam en e-mailadres via deze link: https://naturemoves.activehosted.com/f/17
Je krijgt dan automatisch info over de betaling.
Wat zeggen andere deelnemers?
Toen ik las over de biodanza-avond voor hooggevoelige mensen dacht ik: “Zou dat nu echt anders zijn dan gewone biodanza?”. Maar mijn nieuwsgierigheid maakte dat ik toch meegedaan heb. Wat me het eerst opviel was, dat toen we in de kring zaten met de hele groep, de sfeer en energie heel rustig en zacht was. Heel anders dan in andere (biodanza) groepen. Het dansen met elkaar was heel afgestemd. Bij de instructie van de dansen vertelde Kim ook telkens hoe we met bepaalde HSP-zaken in de dans en ook in ons leven om kunnen gaan. We hebben fijn gedanst en geoefend met bijvoorbeeld “ontvangen” en “bij jezelf blijven, aarden”. Ik merkte gelijk weer wat ik lastig vind en wat ik meer in mijn leven mag oefenen. Heel nuttig. Tenslotte vond ik het ook heel fijn om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen over het leven als HSP-er. Al met al een hele fijne en leerzame (dans)ervaring.
Hans Gierkink
Goed om te weten
In de biodanzasalon eten we in een andere ruimte dan waar we dansen. Dit betekent dat de danszaal in de lunchpauze onze stilteruimte is! Waar je op een matrasje (zijn aanwezig) even heerlijk kunt liggen en op jezelf kunt ontspannen zonder gekletst en zonder muziek. Om weer bij te komen in alle rust. Wel zo fijn als je hoogsensitief bent.
Twijfel je nog of je hoogsensitief bent?
Mijn ervaring is dat mensen die niet zeker weten of ze hoogsensitief zijn dit wel degelijk zijn! Het is niet voor niks als deze woorden met je resoneren. Heel veel HSP zijn zich (nog) niet (volledig) bewust van hoe gevoelig ze eigenlijk zijn. Je kunt een test van het platform hoogsenstief.nl doen die wellicht meer helderheid biedt: Test ? Hoogsensitief.NL
Praktische informatie
Datum: zaterdag 5 november
Tijd: 10:30 – 17:30
Prijs: €65,–
Locatie: De biodanzasalon, Eindstraat 18 in Haren (vlakbij Oss)
Ik hoop tot DAN(S) op mijn verdiepingsdag ‘Dansen met HSP’. Ik kijk ernaar uit.
Warme groeten,
Kim van der Klis