Jaargroep Biodanza en Hoogsensitiviteit – Start september 2021

Leren omgaan met hoogsensitiviteit is een levensweg op zichzelf. Hoe beter je jezelf leert kennen en wat je nodig hebt, hoe meer je je hoogsensitivitiet als kracht kunt ervaren. Door Biodanza kun je op nieuwe manieren worden geconfronteerd worden met je sensitiviteit. Deze jaartraining is er op gericht om in een kleine groep met gelijkgestemden ervaringen te delen en te leren hoe je je dansplezier kunt behouden en vergroten.
Ik heb vooral in de eerste jaren dat ik danste ervaren dat ik regelmatig over mijn grenzen ging of liet gaan. Ook voelde ik stemmingen en pijnen van andere dansers waardoor ik meer daar mee bezig was dan met mijn eigen ervaring in de dans. Het was een ontwikkelingsweg om binnen Biodanza met mijn hoogsensitiviteit te leren omgaan. Mijn eigenheid in de dans en het contact te kunnen brengen en mijn gevoeligheid daarin meenemend. Voor mijn afstuderen als Biodanza docent heb ik onderzoek gedaan naar de ervaringen van hooggevoelige mensen tijdens Biodanza. Deze jaartraining is ontwikkeld op basis van dit onderzoek en mijn werk als HSP Coach.

Doel?
Uit mijn onderzoek over Biodanza en hoogsensitiviteit is gebleken dat bijna 60% van de respondenten aangeeft dat ze minder last hebben van hun hoogsensitiviteit naarmate ze langer dansen. Dit komt door de ervaring en door het vermogen om beter te reguleren. In deze jaartraining gaan we bewust in op de thema’s die voor hoogsensitieve dansers een uitdaging kunnen vormen om het vermogen om te reguleren te versnellen en het dansplezier te vergroten.

Voor wie?
Hoogsensitieve mensen met (enige) Biodanza ervaring

Groepsgrootte:
Maximaal 8 mensen​

Naam Biodanza docent(en)
Ada Knol
Dag(en)
19 september 2021 Aankomen en vertrekken
17 okteober 2021 Antennes
21 november 2021 Overprikkeling
19 december 2021 Emoties
16 januari 2021 Contact
20 februari 2021 Je ruimte innemen
Tijdstip(pen)
10:30-17:30 uur
Locatienaam
Sansoma
Adres
Dorpsstraat 26
Postcode
3941 JM
Plaatsnaam
Doorn
Telefoonnummer
06-10441506
E-mailadres Biodanza docent
Website Biodanza docent