Utrecht Woensdagavond met Marlies

Biodanza is een krachtige methode voor persoonlijke ontwikkeling. Als je het regelmatig beoefent verbetert de kwaliteit van je leven en wordt je steeds speelser, vitaler, gezonder, authentieker en blijer. Je zou het ook een speeltuin kunnen noemen waarin je op speelse manier in een veilige ruimte op ontdekkingsreis gaat. Je ontdekt veel over jezelf, je grenzen, de ander en zijn of haar grenzen en hoe jij daar in beweegt. Biodanza gebruikt muziek die ons raakt en oefeningen die ons uitnodigen om ons potentieel te uiten. In Biodanza heb ik op de eerste plaats de liefde voor mijzelf weer teruggevonden. En van daaruit op een dieper niveau de liefde voor de ander en voor het leven. Biodanza geeft je tools om krachtiger te worden, te groeien en expressie te geven aan wie je bent en wat er in je leeft. Het biedt de mogelijkheid om weer plezier en vreugde in je leven toe te laten. Alle oefeningen staan symbool voor iets in het leven. Het werkt helend om de liefde, passie, vreugde, kwetsbaarheid, authenticiteit en de kracht te mogen uiten in de bedding van een vertrouwde groep en deze kwaliteiten krijgen geleidelijk steeds meer ruimte in je leven. De kracht van beweging is groot. Als dingen die stilstaan in jou weer in beweging komen is er flow. Veel aspecten van het leven komen in beweging tijdens een “vivencia”. Zo noemen wij een Biodanza workshop: een krachtige beleving in het hier en nu waarin alle verhalen en illusies van afgescheidenheid ineens kunnen wegvallen. Als alle verhalen uit ons verleden en onze toekomst over wie wij denken te zijn wegvallen dan zijn we slechts dit moment, dan zijn we in contact met de ander alleen nog maar ogen, hart, longen en voeten op de aarde. Het bewustzijn wordt geboren dat we volledig verbonden en gelijk zijn. Dan is er geen verschil meer tussen onszelf en de ander. Dan herkennen we elkaar voorbij verhalen, maskers, tijd en ruimte en komen we in de vrije ruimte van ons hart, onze natuurlijke staat van zijn.

Biodanza is in de jaren 60 door de chileense antropoloog en dichter Rolando Toro Araneda gecreeert. Biodanza heeft een enorme expansie ondergaan sinds die tijd. Vandaag de dag wordt Biodanza in meer dan 40 landen beoefent en het groeit nog steeds. Er zijn inmiddels al meer dan 200 Biodanza scholen en meer dan 7000 afgestudeerde docenten wereldwijd.

Wanneer: iedere woensdagavond Locatie: Emmacentrum Utrecht Cremerstraat 245 (De ingang is tegenover huisnummer 220) 3532 BJ Utrecht Tijd: 19:30 – 21:45 uur, deur open vanaf 19:15 uur Voor wie: iedereen welkom, eens per kwartaal is er mogelijkheid om in te stromen. Aanmelden: 06 44 22 78 79 / essensualflow@gmail.com

Naam Biodanza docent(en)
Marlies de Hoogh
Dag(en)
Woensdagavond
Tijdstip(pen)
19:30 - 21:45 uur
Locatienaam
Emmacentrum Utrecht
Adres
Cremerstraat 245
Postcode
3532 BJ
Plaatsnaam
Utrecht
Telefoonnummer
06-44227879
E-mailadres Biodanza docent
Website Biodanza docent