“Biodanza? Nooit van gehoord….”Dat hoor ik vaak als ik enthousiast over biodanza begin te vertellen. Dat het bijdraagt aan je persoonlijke groei. Leuker en misschien wel net zo effectief is als de sportschool. Hoe goed het is voor je gezondheid. En dat het -wetenschappelijk bewezen- wérkt! Maar ja, om nou meteen iedere week te komen en je voor langere tijd ‘vast te leggen’, dat schrikt mensen soms af. Vandaar dat een aantal docenten proeflessen aanbieden. 

Waarom proeflessen? 

Zo kun je ervaren wat de biodanza oefeningen met je doen, welke soorten muziek worden gebruikt en wie er in de groep mee dansen. Biodanza ervaar je tijdens de lessen en vooral in de dagen erna. Het bevordert en ondersteunt in je dagelijkse leven je gezondheids- en persoonlijkheidsontwikkeling.

Wil jij graag…..?

Zou jij graag de signalen van je lichaam beter willen voelen en willen leren op tijd rust te nemen? Je emoties en grenzen (weer) voelen en nieuwe creatieve mogelijkheden vinden om ze uit te drukken? Je leven vormgeven op een betekenisvolle manier en zo jouw plezier om te leven vergroten? Warme verbindingen met andere mensen hebben? Dat zijn mogelijkheden die biodanza jou kan bieden. 

Het werkt écht! 

Het is wetenschappelijk bewezen dat bij wekelijkse deelname aan de lessen er positieve resultaten zijn in:  

  • Stressvermindering en stressbestendigheid;
  • Verbetering van de lichamelijke en psychische gezondheid;
  • Verbeterde zelfregulering bij vermoeidheid;
  • Omgaan met en uitbreiden van emoties en gevoelens;
  • Toename van zelfwaardering, zelfvertrouwen, optimisme en een positieve blik op de toekomst;
  • Ruimere sociale en emotionele vaardigheden met name het verbeteren van het vermogen om contact te maken met anderen, wat positief uitwerkt in het dagelijks leven zowel privé als op het werk.

Nieuwsgierig geworden? 

Wil je voor jouw vitaliteit en persoonlijke groei een kort traject volgen om biodanza te ervaren? Kom dan eens proeven aan biodanza en kijk welke  docent of groep er is bij jou in de buurt. Je bent van harte welkom, tot dan(s)! Klik hier voor meer informatie!

Marie-José Meijs

Volg een proefles