Keep in touch!!

Omdat het nu niet mogelijk is om bij elkaar te komen en samen een biodanza-sessie te dansen, worden er allerlei nieuwe manieren gevonden om toch in contact en verbinding te blijven met de wekelijkse groepen. Elke docent heeft daar zijn/haar eigen manier voor gevonden. Het is prachtig en ik ben er heel erg trots op  dat onze creativiteit zo borrelt om tot tijdelijke oplossingen te komen. Het is zo raar dat we nu niet elke week naar onze zaal kunnen gaan om de mensen te ontvangen…. Geen biodanza dus…. helaas helaas… maar wat dan wel?

Er zijn collega’s die nu wekelijks via zoom contact hebben met hun groepen. Samen virtueel thee te drinken en elkaar te ontmoeten en ook samen te dansen. Ik vind het heel knap dat er zo’n bereidheid is om mee te bewegen met deze virtuele oplossingen.  Zelf vind ik het zoomdansen om meerdere redenen minder prettig en heb ik met mijn biodanzapartner voor gekozen om het contact met de verschillende groepen te houden via app groepen waarin we huiskamer danza sessie’s delen die de deelnemers in hun eigen tijd en in hun eigen ruimte kunnen dansen. 

Het is ontroerend om terug te krijgen  dat dit voor veel mensen een fijne manier is om in verbinding te blijven met elkaar en de herinnering aan biodanza wakker te houden. Ook al is dit geen biodanza we kunnen zo hopelijk deze periode overbruggen. We hopen dat we binnen afzienbare tijd weer in de zaal kunnen dansen en elkaar weer kunnen zien! In je eentje dansen is echt iets anders.  De kracht en de werking van biodanza worden echt gerealiseerd door de aanwezigheid van de andere deelnemers. 

En als we dan weer mogen en kunnen starten we natuurlijk ook heel snel met de instroom van nieuwe deelnemers! De wereld heeft contact en verbinding nodig. Op facebook en in de pers duiken steeds meer berichten op van het belang van sociaal samen zijn en in contact zijn. Zo mooi dat we dat dit door het ontbreken er van  nu zo gevoeld wordt, ook al kan dat gemis nu heel pijnlijk en verdrietig zijn. Er komt nu meer bewustwording op en ik verheug me er heel erg op dat we hopelijk binnen afzienbare tijd dit systeem van contact en verbinding weer mogen gaan faciliteren! 

 

Keep in touch,

Thessa Lookman