De biodanza opleiding® is een hogere beroepsopleiding waarbij je in vier jaar wordt opgeleid tot biodanzadocent. De methode van studie is zowel theoretisch als op de beleving gebaseerd en ieder schoolweekend is deels vivencieel (dansen, ervaren), deels theoretisch. De biodanza opleiding tot docent is ontwikkeld volgens de richtlijnen van de International Biocentric Foundation (I.B.F).

In de Vereniging Biodanza® Scholen Nederland komen alle Nederlandse biodanza® scholen met een IBF-licentie samen om de kwaliteit van de opleiding en opleidingsinformatie te garanderen. De biodanza scholen zijn de plek waar mensen opgeleid worden tot biodanzadocent. Wereldwijd bestaat de opleidingscyclus uit 28 modules/schoolweekenden met aanvullende seminars en wekelijkse lessen. Een opleidingsweekend bestaat uit 4 vivencia’s en 3 uur theorie verdeeld over 2 dagen. Je krijgt een reader voor elke module. Lees meer >>> over het opleidingsprogramma.

Vanwege de aard van het opleidingsprogramma, dat gebaseerd is op deelname aan een specifieke groep, is inzet en aanwezigheid van de student vereist. In de loop van de opleiding wordt de voortgang geëvalueerd door een tussentijds gesprek met de directeur of tutor. Lees meer >>> over toelating en toetsing.

Mocht jouw school om wat voor reden dan ook de deuren sluiten, dan krijg je uiteraard de mogelijkheid de opleiding op een andere school af te maken. Wanneer je niet geïnteresseerd bent in de titel van biodanzadocent, kun je de opleiding ook bijwonen als toehoorder tot het einde van het tweede studiejaar. Lees meer >>> over de toehoorder.

Om een gekwalificeerde biodanzadocent te worden moet de student alle 28 modules en een praktijktraining met minimaal 8 supervisielessen gevolgd hebben. De opleiding wordt afgerond met de presentatie van een zelfgeschreven scriptie. Na afloop van de opleiding ontvang je het biodanzadiploma van docent en word je geregistreerd bij het IBF als een geaccrediteerd biodanzadocent. Lees meer >>> over de kwalificatie.