Verified
Ont-moetingen licht.jpg
22 Gruizenstraat Sittard Limburg 6131 EH NL

VitaBiodanza is een methode voor persoonlijke groei waarbij we bewegen op allerlei soorten wereldmuziek. De oefeningen hebben iedere week een thema en zijn gezondheidsbevorderend en stressverlagend. Het programma is gericht op beginners; mensen met meer biodanza ervaring zijn ook van harte welkom!

Ik heb het ook geprobeerd hoor. De sportschool. Een half jaar lang twee keer per week. Het was een van mijn voornemens aan het begin van dat jaar. Het zal vast goed voor me zijn geweest. Mijn conditie ging er in ieder geval met sprongen op vooruit. Handig voor de fietsvakantie die we gepland hadden. Maar de zomer verregende en het enige dat ik eigenlijk leuk vond aan de sportschool was de sauna achteraf. Mezelf in mijn eentje uitputten op de hometrainer en de loopband leverde me teveel stress op. Het abonnement heb ik niet verlengd.

Bewegen met mensen sámen is meer mijn ding. Dat het leuk mag zijn, gezellig. Dat ik niet alleen met mijn lichaam bezig ben. Ontdekken wat goed voelt, of juist niet. Grenzen verkennen op een gezonde manier. En ook rust kunnen vinden, in plaats van maar doorgaan omdat de trainer vindt dat dat moet.

Ik ben daarom dankbaar dat 10 jaar geleden biodanza in mijn leven is gekomen. Midden in een periode waarin werk en privé zachtjes gezegd niet helemaal in balans waren. En het was ook nog bewegen op muziek. Leuke, prachtige, mooie of soms ontroerende muziek. Het heeft me gebracht waar ik nu ben, heeft me als mens in mijn kracht laten komen. Eindelijk. Ik ben daar zo blij mij dat ik de biodanza opleiding aan het doen ben en mijn 17-jarige ervaring als trainer in de Gezondheidszorg nu wil gaan inzetten om les te geven in biodanza. Om het door te geven aan anderen, voor als ze misschien ook stress hebben in hun leven. Zichzelf een beetje kwijt zijn geraakt. Behoefte hebben aan plezier, eens even niks ‘moeten’, rust. Om zo weer in hun kracht te komen, dat uit te stralen en weer door te geven aan anderen. Herkenbaar? Je bent van harte welkom!

Naam Biodanza docent(en)
Marie-José Meijs
Dag(en)
Dinsdagavond
Tijdstip(pen)
19.30u-21.45u
Doelgroep
Beginners en gevorderden
Locatienaam
Dance Studio on Fire
Adres
Helstraat 12
Postcode
6131 CZ
Plaatsnaam
Sittard
Telefoonnummer
06 208 26 410
E-mailadres Biodanza docent
info@vitabiodanza.nl