Op 19 april 1924 werd Rolando Toro Araneda geboren in Chili. Hij was psycholoog, professor, dichter en de bedenker van het biodanza systeem. In eerste instantie om mensen met psychische aandoeningen te helpen. De kracht van het biodanza systeem bleek echter zo groot dat hij droomde om de hele wereld te laten dansen. Biodanza brengt ons weer dichter bij onze oorspronkelijke functies, helpt ons om affectieve verbindingen aan te kunnen gaan en stimuleert ons onze aangeboren kwaliteiten zich te laten ontwikkelen in een proces van groei en ontwikkeling.
De droom van Rolando is uitgekomen, aangezien het systeem over de hele wereld wordt ingezet en mensen wekelijks met elkaar dansen. Ook in Nederland bieden biodanza docenten  wekelijkse lessen aan. Het mooie is dat we elkaar zonder woorden kunnen verstaan en met gemak wereldwijd met elkaar de dans van het leven delen. Hiermee creëren we positieve impulsen voor het leven in de breedste zin. Biodanza heeft aantoonbare positieve effecten op de gezondheid en op de stressreductie.

Rolando is overleden in 2010. Ieder jaar op 19 april staan we even stil bij de bedenker van het prachtige biodanza systeem!

Dank Rolando!!

Biodanza, de dans van het leven
Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is biodanza!

Rolando Toro

Wil je biodanza ook komen proberen? Zoek een proefles bij jou in de buurt.

Volg een proefles