Je danst al een tijdje in een wekelijkse groep en je hebt waarschijnlijk ervaren dat je haast ongemerkt in sommige facetten van je leven aan het veranderen bent. En je wilt meer, meer biodanza, meer groei.

Persoonlijk proces

Je persoonlijke groei heeft de wekelijkse groep als voedingsbodem en als je naar een biodanzaschool gaat, verdiept die zich door een samenspel van de theoretische achtergronden en de dansen die elkaar wederzijds versterken. Als je die verdieping zoekt en aan wilt gaan, ben je op je plaats in een biodanzaschool.

Docent worden

Misschien ben je zo enthousiast geworden over biodanza, dat je ervan droomt zelf een groep te beginnen. Iemand die opgeleid is om biodanza te geven, wordt ook wel een facilitator genoemd, een woord dat aangeeft dat je in je groep het proces van anderen mogelijk maakt, faciliteert. Dat je de voorwaarden schept die iedere deelnemer nodig heeft om zijn of haar eigen proces te gaan. Hoe mooi is dat? Het programma van de biodanza-opleiding geeft je alles wat daarvoor nodig is.

Hoe zit de biodanza-opleiding in elkaar?

De eerste 3 jaar van de opleiding bestaan uit weekends die haast elke maand gegeven worden in de school door het opleidingsteam van die school. In elk weekend staat een ander onderwerp centraal, dat zowel in een stuk theorie als in de verschillende vivencia’s wordt uitgewerkt.

In het 1e jaar worden concepten uit verschillende disciplines van de wetenschap behandeld, die ten grondslag liggen aan biodanza. Gedurende dit jaar kun je instromen in de opleiding.

In het 2e jaar komt het accent steeds meer te liggen op de specifieke kenmerken van biodanza. Vanaf dit moment stromen geen nieuwe studenten meer in, wat vivenciële verdieping mogelijk maakt.

Het 3e jaar is toegespitst op het ‘hoe’: hoe faciliteer je biodanza zo in een wekelijkse groep dat de deelnemers inderdaad hun eigen proces kunnen gaan. Hier gaat het dus vooral om de methodiek van biodanza.

Deze 3 jaar zijn voedend en interessant voor iedereen. Voor degenen die met name voor hun persoonlijke verdieping zijn gekomen, ligt het accent misschien vooral op de eerste 2 jaar.

In het 4e jaar breekt het praktijkgedeelte van de opleiding aan voor degenen die graag in een groep biodanza willen faciliteren: wekelijks lesgeven aan een eigen groep, onder begeleiding van een didact en als afronding van de opleiding een monografie schrijven over biodanza en deze presenteren.

Goed om te weten:

Welke school past bij jou?

Nederland mag dan een klein landje zijn, maar we hebben wel de rijkdom van maar liefst 5 biodanzascholen!

Eenheid en diversiteit

Elke biodanzaschool biedt het opleidingsprogramma aan dat door Rolando Toro Araneda is ontwikkeld en dat in de hele wereld gevolgd wordt. Dus alle onderwerpen die aan de orde komen en alle daarbij verstrekte readers zijn in elke school hetzelfde.

De 5 scholen in Nederland hebben regelmatig contact met elkaar en zijn via de Internationale Biodanza Federatie verbonden met alle biodanzascholen in de wereld.

Daarnaast heeft elke school uiteraard zijn eigen signatuur. Deze diversiteit binnen de eenheid maakt het juist mogelijk dat jij het plekje vindt waar je je het meeste thuis voelt om het grote avontuur van de biodanza-opleiding te gaan beleven!

Bioddanzaschool Amsterdam

Welkom op de website van de Biodanza school Amsterdam!

Biodanza school Amsterdam

Biodanzaschool Eindhoven

Een school voor het leven

Biodanza school Eindhoven

Biodanzaschool Midden-Nederland

Mocht je meer willen weten, klik dan hier

Biodanzaschool Utrecht

Meer weten over de start van een nieuwe cyclus bij de Biodanzaschool Utrecht? Neem contact op met Monique Hoed (directeur)