Buma/Stemra wil eigenlijk voorafgaand aan het jaar van gebruik van muziek de betaling binnen hebben. Dankzij onderhandeling van onze penningmeester Josephine Bos, mogen wij bij uitzondering aan het begin van het jaar betalen. Het plan is om Buma/Stemra te factureren in februari. Lidmaatschap VBN wordt daarna in april gefactureerd. Houdt hier rekening mee in je begroting!

Invullen van jouw profiel op de VBNwebsite mbt Buma/Stemra betalingen;

Als je (1)geen les geeft, of (2)geen Buma/Stemra via de vereniging wilt betalen maar dit zelf wilt regelen, dan vul je in beide gevallen bij ‘Les vanaf kwartaal’ <Geen> in. Zie hiervoor tm stap 3 en vergeet stap 7 niet!

 1. Log dus in op de website; https://www.biodanza.nl/inloggen/
 2. Klik vervolgens op Bewerk mijn profiel
  Klik Bewerk mijn profiel
 3. Vervolgens? scrol je naar beneden naar BUMA / STEMRA gegevens.
  Als je bij het eerste vak <Geen> kiest (zie onderstaand plaatje) omdat je geen les geeft, OF omdat je geen Buma/Stemra via VBN wilt betalen dan vul je dit in en gaat naar stap 7. Anders ga je verder met stap 4.
 4. Maak een keuze voor les vanaf kwartaal. Meestal zal hier Kwartaal 1 staan. Alleen als je stopt met lesgeven of je net lid geworden bent ná kwartaal 1 en gestart met lesgeven dan vul je hier het juiste kwartaal in. En klik bij Betaling aan of je zelf Buma/Stemra betaalt of iemand anders. (zie ook stap 5)
  BumaStemraKiesKwartaal
 5. Als je altijd met een collega-biodanzadocent samenwerkt die BumaStemra betaalt en nooit alleen workshops geeft klik dan op ‘Iemand anders betaalt’. Vervolgens vul je in het veld Betalende de naam van de collega-biodanzadocent met wie je lesgeeft en die de BumaStemra voor jullie betaalt.
  BumaStemraBETALENDE invullenEen andere mogelijkheid is dat je lesgeeft op een locatie die reeds Buma/Stemra betaalt. Dan hoef jij dat niet opnieuw te doen. Bespreek dit wel met de beheerder van de locatie. Vul dit dan bij Betalende in, bijv ‘Leslocatie …..betaalt Buma/Stemra’ of iets dergelijks. Zo is voor ons duidelijk wat je wenst.
 6. Voor Buma/Stemra is het KvK nummer nodig. Dit kun je invullen onder het hoofdstukje BUMA / STEMRA
  KvKnummer
 7. Tot slot dien je de wijzigingen nog te bevestigen door op Bijwerken profiel te klikken. (helemaal naar beneden scrollen) NIET VERGETEN anders worden je wijzigingen NIET opgeslagen.
  KlikOpProfielBijwerken