Mijn naam is Dennis Smith. Ik ben 42 jaar en doe een jaar biodanza.

Toen ik begon was ik al 24 jaar ondernemer van een tabak- en gemakswinkel.
Daar was ik de laatste 4 jaar niet meer gelukkig in wat ik deed. Ik was op zoek naar wie ik was en wat ik nou eigenlijk wilde.

De zorgsector heeft mij altijd al aangetrokken vooral de zorg voor mensen met een beperking. Dus heb ik een jaar geleden in mijn hoofd de knoop door gehakt. Maar dan komt er nog een heel proces met het sluiten van mijn winkel en het solliciteren en omscholen om in de zorgsector te gaan werken.

In dat jaar kwam ik ook met biodanza in aanraking via iemand die mij adviseerde om eens te gaan kijken bij biodanza. Sowieso had ik al een achtergrond met dansen (stijldansen, salsadansen, streetdance). Dus wilde ik dit ook ervaren, want ik vind het leuk om te dansen.

Toen ik de eerste keer daar binnen kwam zag ik de mooie ruimte en werd mij uitgelegd wat biodanza is. Daardoor was ik totaal verrast dat het dansen wel centraal staat maar dat er nog een vele diepere laag onder zit.

Door middel van muziek met Afrikaanse klanken en ook af en toe wat bekendere klanken en het bewust dansen vind je je ware identiteit terug; wie je nu eigenlijk bent. De identiteit die mensen vaak al heel lang kwijt zijn omdat ze al heel lang vast zitten in bepaalde patronen en systemen van het leven, waar ik dus ook één van was.

Biodanza heeft mij dus ook heel erg geholpen bij het proces van zelfstandig ondernemer naar zorgverlener waar ik mij nou helemaal gelukkig voel!

Ik moet wel zeggen dat ik de eerste 2 keer heel erg twijfelde of dit wel echt iets voor mij was. Maar na de 3e keer begon ik te begrijpen waar het om ging.

Mijn mening is daarom ook dat je echt minimaal 2 keer mee moet doen om te begrijpen wat het werkelijk is . Het is gewoon je grens opzoeken in het dansen en aanraking met mensen. En ook af en toe proberen je grenzen te verleggen als je dat wilt.

Dit is mijn ervaring met biodanza. Ik zou zeggen kom het beleven. Het brengt je echt een stukje verder in je leven. Ik wil er wel bij zeggen dat je helemaal geen ervaring hoeft te hebben met dansen.

Dennis danst bij Thessa in Vught. Kom je het ook proberen? Ga naar www.biodanzadenbosch.nl of zoek naar proeflessen bij jou in de buurt.

Volg een proefles