Alice Hesselink

Website
  • # Afstudeer nr:
    UT-1935
Eerder gaf ik met heel veel hartsvreugde en plezier Biodanza in Hengelo, in de periode 2016 t/m 2019. Dit was een gemengde groep van mannen en vrouwen. Vanaf 6 oktober 2022 start ik alleen voor vrouwen een nieuwe groep; beginners en een enkeling met ervaring. Mijn keuze is ontstaan uit eigen ervaring en verlangen, een gemengde groep kan door de andere dynamiek thema's aanraken die je teveel in beslag nemen en die het lastiger kunnen maken om dichtbij jezelf te blijven. Ook in een groep met alleen vrouwen valt er voldoende te oefenen ;-) en ontdekken. Ik hoop dat er een prachtige zachte veilige bedding mag ontstaan!

24 augustus 2022:
Mijn thema gaat doorlopend over het dichtbij mijzelf blijven; oftewel het aanwezig zijn en blijven in mijn lijf, ook wanneer het spannend wordt.
Ik heb de basis- en vervolgtraining Liefdesbang bij Hannah Cuppen gevolgd. Daarin staat de verticale beweging centraal, net als in mijn biodanza lessen.
Daarnaast volg ik binnenkort een training Verbindende Communicatie (ook wel Geweldloze Communicatie genoemd) om mezelf (beter) uit te drukken wanneer het spannend wordt, in woorden. In biodanza gebruiken we itt klank en woorden ons lichaam en beweging om ons uit te drukken. Wel oefenen we een beetje met deze vorm van expressie geven middels woorden, door vanuit je gevoel te leren spreken ipv te spreken over je gevoel. Dit doen we in een korte deelronde voorafgaand aan het dansen. In die zin staat verbinding in alle opzichten centraal.
Vol ontzag ben ik over de diepe spirituele belevingen die ik tijdens het bijzondere lichaamswerk van Manon Abrahams van novacoaching.nl mag ervaren. Net als de gewaarwording van meer en meer aanwezig zijn in mijn lichaam. Ik houd koers vanuit een diep weten, verlangen en dankbaarheid. Biodanza geven past op dit pad en brengt mij naast vervulling ook diepe eigen heling.
Mijn lesgeven kenmerkt zich door zorgvuldigheid, speelsheid en authenticiteit. Ik ben rustig, zacht, diepvoelend, aanstekelijk en helder aanwezig in het moment.

Weekgroepen van Alice