Mariette Reitsma

Website
Ik ben biodanzadocent en stembevrijder. Met respect en een open hart nodig ik je uit steeds opnieuw expressie te geven aan wat er in je leeft.

In 2000 stond ik aan de wieg van biodanza in Nederland. Helemaal enthousiast heb ik de opleidingen gedaan tot didactisch-biodanzadocent (2004 en 2010) en toen daar in 2011 stembevrijding bij kwam was mijn pakket vooralsnog compleet. In al die jaren heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen in groepen of individueel. Daarbij creëer ik als van nature een sfeer van veiligheid waarin jij mag zijn zoals je bent en waarin je op ontdekking kan gaan.
Thuiskomen
Ik kan met recht zeggen dat ik met zang en dans anderen openingen bied om thuis te komen bij zich zelf, om hun eigen dromen, liefde en schoonheid te leven. Het plezier wat ik beleef en de wens dit met anderen te delen, vormen de basis en inspiratie voor mijn werk. Daarin is authenticiteit, innerlijke schoonheid en liefde vanzelfsprekend. Ik streef ernaar om ruimte te creëren waarin mensen vanuit hun diepste wezen zich zelf mogen en durven zijn.
Inspiratie
Ik laat mij graag inspireren door de natuur, andere mensen en de boeken die ik graag lees. En waar ik vooral inspiratie vind, is - soms tegen wil en dank - in mijn gezin. Over deze ervaringen en hoe de dagelijkse beslommeringen kunnen leiden tot levenswijsheid, schrijf ik geregeld in mijn blog Wereldgezin.

Extensies gevolgd door Mariette

 • Identiteit en de vier elementen (Extensie)


  Jaar: 2008
  Docent: Sergio Cruz
 • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


  Jaar: 2017
  Docent: Helene Levy-Benseft
 • Biodanza stem en percussie (Extensie)


  Jaar: 2012
  Docent: Sergio Cruz
 • Cirkel van Archetypen (Extensie)


  Jaar: 2014
  Docent: Raul Terren en Veronica Toro
 • Minotaurus Project (Extensie)


  Jaar: 2009
  Docent: Rolando Toro, Marcelo Mur, Valkiria Bonelli
 • Kinderbiodanza (Specialisatie)


  Jaar: 2008
  Docent: Alejandro Balbi Toro