Merijn Oudheusden

Website
Merijn Oudheusden, is didactisch docent Biodanza. In 2006 richtte hij samen met Yoni Vogelius en Guy Barrington de Biodanzaschool Utrecht op, waarvoor hij vanaf 2009 t/m 2016 als co-directeur actief was. Tevens is hij medeoprichter van de Vereniging van Biodanzadocenten Nederland. Merijn startte in 1999 zijn eigen methode Persoonlijke Groei door Dans en vanaf 2003 faciliteert hij Biodanza. Hij reist met regelmaat naar Israel waar hij doceert aan de Biodanzaschool van Midden en van Noord Israel. Hij houdt ervan om Biodanza te gebruiken als diepgaande methode van transformatie tot wie je werkelijk wil zijn. Merijn faciliteert een beginnersgroep in Zutphen en een gevorderdengroep in Land van Lisa, Rekken. In de weekendworkshops die hij geeft in Israel en Land van Lisa werkt hij met thema's als mannelijkheid en vrouwelijkheid, bijv Dionysus en Aphrodite en Eigenwaarde en Compassie (Love Your Self). Vanaf 2017 richt hij zich met zijn nieuwe bedrijf Diamatrix.nl op Teamspirit Dans voor Teams in organisaties en instellingen.

Persoonlijk:
Ik ben Merijn Oudheusden, 45 jaar, vader van Indra-Tara en gelukkig samen met Charu Gal Weiler. Toen ik 12 jaar oud was liet de oudere broer van een vriendinnetje van me een bandje horen. Daar stonden 2 liedjes op die me in 1 moment op het pad van muziek en dans zetten. Food for thought van UB40 en Beat It van Michael jackson.
Wow, als ik eraan terugdenk krijg ik weer kippenvel, vooral die muziek van Michael Jackson en de moves, die Hans, zo heette hij, me voordeed in zijn slaapkamer. Ik ervoer een diepe vreugde in het dansen die nooit meer is weggegaan. Wat een geluk ;-).
Vanaf dat moment was ik fervent Michael Jackson fan. Michael had dat speciale ding, die gave om zo totaal zichzelf te geven, dat ik niet anders kon dan geraakt zijn en vervuld zijn van beweging. Dat ik dat terug zou vinden in mijn werkende leven als beroep had ik niet durven dromen. Of eigenlijk ik had geen idee dat dat mogelijk was.
Ik deed mijn studie klinische psychologie en werkte hierna 1 jaar op de universiteit als werkgroep docent. Maar wat werd ik bedroefd van die mensen die de hele dag onderzoek deden achter hun computer in dat stenen gebouw. Dit was niet wat ik wilde maar wat dan wel?
Door cursussen persoonlijke ontwikkeling te volgen bij Landmark Education, kwam ik in aanraking met wat er mogelijk is als je de beperkingen die je jezelf oplegt in je leven inziet en kiest voor het verlangen van je hart. Living the life you Love was hun slogan.
Ja maar, ik ben opgeleid als psycholoog en kan ik dan zomaar dat loslaten en iets met dans doen? En zo ja wat?
Ik vond de weg door werkelijk mijn hart te volgen en startte een opleiding tot docent Dansexpressie. In het jaar 2000 ontmoette ik Ron van Zon op het vliegveld in Thailand. Hij vertelde me over zijn Biodanza ervaring in Engeland met zijn toenmalige vriendin Carla Vriend. Geweldig zei hij. Carla haalt nu de lerares naar Nederland en organiseert een workshop op koninginnedag. Dit moet je meemaken.
Dat weekend met Yoni Vogelius en Guy Barrington was de meest inspirerende ervaring die ik tot dan had gehad in mijn leven. Het Universum liet er geen twijfel over bestaan, dit was mijn pad. In 2003 was ik biodanzadocent in 2006 startte ik vervolgens met Yoni en Guy de opleiding tot docent Biodanza en vanaf 2009 was ik mede directeur. In 2012 heb ik de opleiding op eigen kracht doorgestart en in 2016 voor 3 jaar overgedragen aan mijn collega Monique Hoed.
Nu ik na mijn sabbatical van een jaar mijn tweede jaar in met de wekelijkse groep in Zutphen en de wekelijkse groep in Rekken (Land van Lisa). Wat een geweldig pad is dit tot nu toe geweest. In dit jaar waarin ik reflecteer op 20 jaar dans, voel ik nog evenveel vreugde voor de dans en de transformerende kracht ervan als aan het begin.
 Ik wil je danken voor het lezen van mijn schrijven. En ik ontmoet je graag op 1 van de workshops Biodanza in het land.

Hartelijke groeten van Merijn

 


Extensies gevolgd door Merijn

 • De boom van verlangens (Extensie)


  Jaar: 2011
  Docent: Raul Terren, Veronica Toro & Raul Terren
 • Minotaurus Project (Extensie)


  Jaar: 2009
  Docent: Rolando Toro, Sergio Cruz, Raul Terren & Veronica Toro
 • Kinderbiodanza (Specialisatie)


  Jaar: 2007
  Docent: Alehandro Toro
 • Tutor training (Overig)


  Jaar: 2007
  Docent: Eliane Matuk
 • Didactische training (Overig)


  Jaar: 2005
  Docent: Rolando Toro