Het is 2018. Mijn lichaam geeft signalen, hoe je nu leeft is niet meer wat je wil. Dat is hoe ik er nu op terug kijk. Echter toen had ik geen idee in welke fase van mijn leven ik zat. Ik werkte in de financiële sector en leefde vooral vanuit het hoofd. Voelen had ik ergens in mijn jeugd al weggestopt. Er werd toen niet zo over gesproken en voelde mij daardoor anders, dus beter maar aanpassen aan de omgeving.

Een heel nieuw pad ontstaat. Luisterend naar mijn lichaam, en nog wat denkend met mijn hoofd, ben ik met yin yoga begonnen. Na al die jaren waar de stemmetjes in mijn hoofd overuren maakte ontdekte ik iets waarbij ik ook rust kon ervaren in mijn hoofd. Dit maakte mij nieuwsgierig naar meer. Wat mij bracht bij oa mediteren, wandelen in de natuur, podcasts luisteren en boeken lezen.

Het is dan 2021 en het meer leven vanuit voelen is niet meer weg te denken. Ik kom dan bij een event met mantra’s zingen en estatic dance. Wauw wat een intense ervaring. Naast het voelen ontstaat er ook ruimte om er expressie aan te geven. Deze ervaring deelde ik met een vriend van mij. Even later kwam hij op social media biodanza met Kim tegen en moest aan mij denken. Geen idee wat het was, had ik mij aangemeld voor een proefles. Blanco erin en ervaren. Vanaf het moment dat ik de eerste keer de zaal betrad voelde het veilig en vertrouwd. Een fijne energie waar alle ruimte is om vanuit je pure ik te mogen zijn, en deze nog meer te ontdekken.

Wat het eerste seizoen biodanza mij al gebracht heeft had ik van te voren nooit kunnen bedenken. Waar ik voorheen mij vaak ongemakkelijk voelde als ik iemand in de ogen keek voelt het nu als iets natuurlijks. Het is de verbinding met mijzelf, en daarnaast ook verbinden met de anderen. Door de verschillende lijnen, vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie, is elke les weer anders. Het voelt heerlijk dat er ruimte is voor mijn mannelijke energie, maar ook mijn vrouwelijke energie en het speelse kind wordt ook niet vergeten. Omdat we wekelijks met een vaste groep dansen is er ook een hele fijne connectie. Net als familie. De docente heeft hier ook een groot aandeel in. Enerzijds door de veiligheid die zij creëert en anderzijds omdat zij elke week een les heeft waarbij ik na afloop weer helemaal met een voldaan gevoel verwondering wegga. En mij alweer verheug op de volgende les.

Voor iedereen die voelen en verbinding fijn vindt of dit juist wil gaan ontdekken zou ik biodanza aanraden!

Volg een proefles