Archetype van de Sjamaan/Sjamanka – Biodanza Verdiepingsdag: Dans van de Heler Sjamaan-ka

Archetype van de Sjamaan/Sjamanka – Biodanza Verdiepingsdag: Dans van de Heler Sjamaan-ka

za 10 mei 10:30
Vrije School Driebergen
Faunalaan 250
Driebergen-Rijsenburg
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-20070665
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Dag
Kosten:
De prijs voor de hele cyclus (allezes de dagen samen) is € 300,-. Als losse dag kun je deelnemen voor € 75,-.
Docente:
Yvonne Sep
Organisator:
Yvonne Sep
Jaargroep In deze zesdaagse dansen en verdiepen we de verschillende facetten van het archetype van de Sjamaan/Sjamanka in ons. Archetypen zijn overgeërfde gedragspatronen die we als mensheid met elkaar  gemeen hebben. Het zijn grondpatronen van instinctief gedrag, die een kracht hebben die sterker is dan wijzelf.

Krachten waar we niet altijd bewust van zijn, maar die we wel in ons lichaam kunnen ervaren door onze dans. Het archetype van de sjamaan/sjamanka maakt ons met rituelen meer bewust van de goddelijkheid in het dagelijks leven en helpt ons zo de transcendente waarde van het menselijk bestaan te verstevigen.

We dansen het archetype van de Sjamaan/Sjamanka om hun kosmische wijsheid die in ons leeft wakker te maken en te bewaren. Met de verschillende thema´s tijdens de zesdaagse ontwikkelen we nieuwe aspecten van onze identiteit en verbinden we de onderbewuste herinnering met ons bewustzijn. Deze aspecten wilen uitgedrukt worden door jou heen, expressie geven aan datgene waar je nu mogelijk nog geen expressie aan geeft.

Een reis van doorleefde ervaring om de organische wijsheid van de evolutionaire herinnering aan de Sjamaan/Sjamanka in ons opnieuw te integreren. Onze voorouders beschouwden de natuurkrachten als godheden. De macht van de berg, de diepte van het meer, de oneindige schepping van de zee, de seizoenen in het jaar – zij maakten deel uit van de levende structuur van de Universele Geest.

Met hun hulp vieren we de terugkeer van de heiligheid van het leven. Met de taal van de trom en onze dans als ceremonie roepen we geesten aan om ons te helen, zodat leven, liefde en verbondenheid met de natuur hun plaats in de totaliteit weer in kunnen nemen.

De sjamaan in ons wil harmonie met de wereld, liefde, geur, contact, waardigheid en de majestueuze verschijning van het universum in ere herstellen.

Wanneer? De eerste cyclus hebben we in april afgesloten en de tweede cyclus is in september 2023 begonnen. Je bent van harte uitgenodigd om mee op pad te gaan in een reis, waarin op iedere dag een ander facet van het archetype Sjamaan/Sjamanka wordt uitgediept. De zesdaagse ontvouwt zich in de volgende data en thema’s, die nog openstaan voor inschrijving en ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd:

2 september 2023 ? Alles is één in de weg van het hart
23 september 2023 ? Over trance en de levenswijsheid in onszelf
4 november 2023 ? Over de verbinding met de aarde en het vrouwelijke
3 februari 2024 ? Over natuurreligie en onze voorouders
2 maart 2024 ? Dans van de Krijger Sjamaan-ka
13 april 2024 ? Dans van de Heler Sjamaan-ka