Dansdag LOVE IS THE ANWER

Dansdag LOVE IS THE ANWER

zo 26 mei 11:00 tot zo 26 mei 18:00
In de grote Yurt op Ecodorp Bergen
Ecodorp Bergen
Groeneweg 14
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-20618971
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Dag
Kosten:
€ 65,00 ( € 55,00 voor dansers uit mijn groepen)
Docente:
Marleen van Koeveringe
Organisator:
Marleen van Koeveringe

Lieve dansers,

Ik nodig je uit voor een dansdag met als thema LOVE IS THE ANSWER.

Liefde is het enige antwoord op alles. Zonder liefde zouden wij niet bestaan en zonder liefde kunnen wij ook niet leven. Het leven transformeren in liefde, daar gaat onze levensdans over. Telkens ben ik weer diep geraakt door de enorme wijsheid, die Rolando Toro had, onze grondlegger, een visionair, die zijn tijd ver vooruit was en het systeem Biodanza ontwikkelde. Een heropvoeding in liefde…..

Maar wat voor een liefde, hoe dan??

Dan laat ik mij inspireren door de liefde van moeder aarde, oerliefde, onpersoonlijke liefde. Liefde voor alles wat leeft.

Deze dag neem ik ons mee aan de hand van de mythe van Osiris. Hij werd verscheurd, in stukken gehakt door zijn broer Set en zijn lichaamsdelen werden langs de rivier de Nijl verspreid.

Momenteel kunnen wij ons ook erg verscheurd voelen, in onszelf, ook is de enorme verscheurdheid van de wereld vaak zo voelbaar in het veld waarin wij nu leven. De mythe toont hoe wij het pad van Osiris lopen. Wij komen uit de eenheid, dalen af in de wereld van de dualiteit, vereenzelvigen ons daarmee ( Osiris in de kist = de geest in het lichaam) en raken steeds meer verwijderd van ons ware zelf. Isis (de liefde, de ziel) zoekt al zijn delen weer bij elkaar en met haar onvoorwaardelijke liefde en magische kracht verricht zij het wonder van de heelheid en maakt Osiris weer heel.  Hij ervaart weer heelheid in zichzelf ipv afgescheidenheid. Wat kan ik ook naar heelheid verlangen ipv me soms zo afgescheiden te voelen. Heb jij dat ook?

Ik probeer de vivencia en de lijn van de dag, te verbinden met ons dagelijks leven en met de tijd van vandaag de dag (het dichtbij te houden).

Op een heerlijke plek, op Ecodorp Bergen, in de grote yurt. Met de mogelijkheid om eventueel buiten te dansen.

Inloop 10.30 uur. Neem ruim de tijd om aan te komen. We parkeren nl buiten het hek en dan is het een stukje lopen.

De vivencia start om 11.00 uur

Om uiterlijk 18.00 uur sluiten we af

Tussen de middag nemen we pauze en rusten we wat.

Er is daar geen keuken. Neem daarom je eigen lunch (pakketje) mee. Je eigen koffie en thee in een thermoskannetje. Eigen mok!! Plastic tasje voor vuile spulletjes is handig.

Ik zal zorgen voor wat lekkers bij de koffie/ thee.

De dagprijs is € 65,00 ( dansers van mijn eigen groepen € 55,00. ( als financiën een probleem zijn, overleg dan even)