Driedaagse Identiteit en de 4 Elementen op de Sallandse Heuvelrug – middenin de natuur

Driedaagse Identiteit en de 4 Elementen op de Sallandse Heuvelrug – middenin de natuur

vr 31 mei 10:30 tot zo 2 juni 17:30
De Dieken
Helhuizerweg
Holten
Website:
Ga naar de website
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
€395,-- / €430,--
Docente:
Kim van der Klis
Organisator:
Kim van der Klis

Ken je die uitdrukking? Zeg je het misschien zelf wel eens: “Ik voel me helemaal in mijn element”.

Heerlijk als dat zo is. Dan heb je het goed, dan stroomt het, dan geniet je en past hetgeen je doet helemaal bij je. Het zijn die momenten die je wilt koesteren in je leven. En waarvan je er meer wilt natuurlijk.

Het mooie is dat deze uitdrukking precies aangeeft waar het dansen met de vier elementen in biodanza over gaat. Ontdekken met welk element je helemaal in je element bent (volg je me nog….?) en welk element wat meer schuurt, wat meer van je vraagt. Met welk element je minder als vanzelf lekker danst en waar je misschien zelfs wel weerstand op voelt. (“Oh nee…. Niet WEER een vuurdans…. Dat heb ik nu al zo vaak gedaan”.) Je lichaam liegt niet! Juist in de dans kun je ervaren welk element sterk ontwikkeld is in jou en welk element wat minder krachtig belichaamt is in jou. En dat is helemaal okay! We hebben allemaal onze voorkeuren en onze uitdagingen.

Misschien heb je al wel eens gedanst met de vier elementen in je wekelijkse groep. En denk je: “Ach, dat weet ik allemaal al wel. Been there, done that”. En ja, natuurlijk weet je al wat je kunt verwachten als je eerder een aardedans, een vuurdans, vloeiendheid en een luchtdans gedanst hebt. Toch is een driedaagse rond Identiteit en de vier Elementen echt wat anders dan vaker met de elementen gedanst hebben in een weekgroep. En wel om deze redenen:

  • Een vivencia in de weekgroep is niet te vergelijken met drie dagen dansen op locatie en je helemaal onderdompelen in de elementen. Zowel in de dans, als buiten in de natuur want we zitten op een prachtige locatie in het bos en grenzend aan de heide. Met goed weer kunnen we zelfs een heus kampvuurtje stoken om omheen te zitten met elkaar en te genieten van echt vuur. Je stapt in feite op vrijdagochtend in één lange vivencia t/m zondagmiddag en leeft drie dagen lang in het hier & nu en in en (spreekwoordelijk) warm biodanza bad.
  • Juist dat element waarbij je weerstand voelt, of waarmee je het minst lekker danst, juist dat element mag je gaan uitnodigen in jezelf met een krachtig ritueel. Je doet dus voor één element het ritueel dat speciaal voor dat element bedacht is door Rolando Toro – de grondlegger van biodanza. Daarna ga je jouw element belichamen in je dans. Zodat je lichaam de kwaliteiten van dit element als het ware opslaat in alle cellen. Ik heb dit zelf vorig jaar gedaan voor het water en heb me nog nooit eerder zo intens verbonden gevoeld met het water (en dat na zeg 15 jaar biodanza). Ik werd als het ware het water. Ik kan me die vivencia nu nog herinneren! En ik realiseerde me na het dansen hoe enorm krachtig rituelen zijn en hoe mooi het is om dat te ervaren, binnen te laten komen. Ik heb de waarde van rituelen diepgaand gevoeld tijdens de training over de elementen en ben enorm dankbaar dat ik deze rituelen door mag geven aan jou!

 

  • Vaak zitten we ‘vast’ in een bekend beeld van elk element. Ik dans nu met de elementen in mijn weekgroep (als voorproefje) en krijg dat van verschillende mensen terug. Dat bijvoorbeeld het vuur veel breder is, veel genuanceerder is dan ze van te voren dachten. Ook mensen die al veel biodanza ervaring hebben, hebben vaak een vaststaand beeld van bijvoorbeeld een vuurdans. Je weet wel – zo’n lekkere expressieve vitale dans op muziek van de Gipsy Kings. En natuurlijk is dat een fantastisch voorbeeld van een vuurdans. EN…. Er is ook het zachte smeulende vuurtje dat warmte geeft. Het zachte vuur dat symbool staat voor een warm en veilig thuis creëren. Vuur kan zowel destructief zijn als het allesvernietigend oplaait. Als een heerlijke bron van warmte, van veiligheid, van samen zijn rond een fijn kampvuurtje zijn. Ook kan het zijn dat je best wat vuur in je hebt, maar nog meer water…. Waardoor het vuur niet helemaal tot expressie kan komen. Het gaat tenslotte over de balans tussen de elementen. Ze hebben elkaar nodig. Het water kan niet stromen zonder de bedding van de aarde. Het vuur heeft de lucht nodig om te blijven branden enz. Zo hebben alle vier de elementen hun eigen nuances en hun eigen alchemie en zijn de elementen waarschijnlijk veel kleurrijker dan waar je je nu bewust van bent.

Wil jij je ook helemaal onderdompelen in de elementen in zes vivencia’s, onderdompelen in de natuur van de Sallandse Heuvelrug, onderdompelen in heerlijk vegetarisch eten (dat je niet zelf hoeft te koken) en onderdompelen in een warm bad door het samen zijn met een groep fijne mensen. Kortom – onderdompelen in drie dagen lang genieten en ondertussen al dansend je eigen persoonlijke proces zich laten ontvouwen? Je bent van harte welkom om mee te gaan! Geef je snel op want er zijn nog maar 3 of 4 plekjes over (afhankelijk van de man-vrouw verdeling). Ik kijk er heel erg naar uit om je te ontmoeten en samen de elementen te beleven.

 

Praktische informatie Driedaagse Identiteit en de vier Elementen

Start: vrijdag 31 mei om 11u, welkom vanaf 10:30
Einde: zondag 2 juni rond 17u/17:30Kosten tot 31 december: €395,–

Daarna €425,–

Dit is inclusief: 2x overnachten, 2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner, onbeperkt koffie/thee/water, fruit en natuurlijk alle biodanza workshops en de rituelen.

Locatie: De Dieken op de Sallandse Heuvelrug, vlakbij Holten. Zie: De Dieken

Hoe meld je je aan?
Stuur me een mailtje op info@biodanzametkim.nl dat je erbij bent. Betaling volgt in januari 2024.

Twijfel je nog?
Stuur me gerust een mailtje op info@biodanzametkim.nl of stuur me een Whatsapp op 06-28034768 en vertel me waarover je twijfelt. Misschien kan ik je verder helpen.

Let op! Deze driedaagse is geschikt voor mensen met biodanza ervaring in een wekelijkse groep.