kennismaken met biodanza tijdens de Nationale Biodanzaweek in bestaande groep in Zwijndrecht

kennismaken met biodanza tijdens de Nationale Biodanzaweek in bestaande groep in Zwijndrecht

wo 17 april 10:00 tot wo 17 april 12:00
wijkcentrum Nederburgh
Duivenvoorde 211a
Zwijndrecht
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-24251730
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Workshop
Kosten:
€ 5,00
Docente:
Maria Vermeeren
Organisator:
Maria Vermeeren

Professor Rolando Araneda Toro, geboren in 1924 in Chili (overleden in februari 2010) was dichter, kunstenaar/schilder en grondlegger van deze dansmethode die biodanza heet. Ook bekleedde hij een leerstoel voor psychologie, medische antropologie en creatieve kunst aan de universiteit van Santiago de Chili.

Dit jaar is het een bijzonder jaar, omdat het de 100ste geboortedag van Rolanda Toro is.

Rolando Toro ontwikkelde biodanza in de jaren ’60 van de vorige eeuw: “Dansen is een van de aangeboren vermogens van de mens, evenals zingen en schreeuwen. De eerste kennismaking met de wereld is de beweging. De dans vindt haar oorsprong in het diepst van ons wezen. Ze is de beweging van het leven, van intimiteit: ze is de impuls die leidt naar eenheid en naar verbondenheid.” Rolando Toro wilde de hele wereld laten dansen.

In de jaarlijkse Nationale Biodanzaweek van 13 t/m 21 april geven verschillende docenten in het land introductieworkshops om mensen met biodanza op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met biodanza. Vier regionale docenten zullen deze middag allerlei oefeningen introduceren waarop deelnemers zullen dansen en kunnen ervaren wat het met ze doet. 

Heb je belangstelling en zin om eens kennis te komen maken met biodanza, dat kan deze ochtend in een bestaande groep. Ze zullen je van harte welkom heten. Je kunt je aanmelden via vermeeren.maria@gmail.com of telefonisch via 06-24251730.