Lilith, de wilde vrouw, dansdag voor vrouwen

Lilith, de wilde vrouw, dansdag voor vrouwen

za 28 oktober 10:00 tot za 28 oktober 17:00
Leuvenlaan 35, 6229 GX Maastricht, Nederland
Leuvenlaan 35
Maastricht
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
+316 25771978
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Dag
Kosten:
60 euro
Docente:
Ankie Candel
Organisator:
Ankie Candel

Lilith, de wilde vrouw, dansdag voor vrouwen
Ontdek je oerkracht, door je dieper met jezelf en de wereld te verbinden.

Als vrouw ben je een wervelwind van bedrijvigheid. Ik ben moeder, dochter, zus. Ik draag zorg voor het huis, voor de was, ik werk. Ik wil alles voor iedereen zijn. Deels is dat een keuze, deels zit dit ingebakken in structuren die van generatie op generatie een weg vinden. Die patronen kunnen een volledig authentiek ontvouwen van je potentieel in de weg staan.
Het doorbreken van de beknelling van die structuren en patronen maakt levensenergie vrij. Sprookjes, mythen en verhalen schenken inzichten die onze blik verscherpen. Zo kunnen we het pad dat door de wilde natuur is achtergelaten, weer zien en volgen. De sporen die we volgen zijn die van het ontembare, natuurlijke, instinctieve zelf.
Lilith was de eerste vrouw. God schiep haar uit leem, tegelijk met Adam en gelijk aan Adam. Zij ging in op Adams voorstel om seks te hebben, maar ze kregen ruzie omdat ze weigerde onderop te liggen. Ze waren immers gelijkwaardig. Niet gemaakt van zijn rib, maar van klei, net zoals hij. Vervolgens trok ze de woestijn in. Pas daarna kwam Eva. In de mythen wordt ze neergezet als slechte vrouw. Wij kijken voorbij die negatieve projecties en gaan de energie aanboren van het oorspronkelijke-vrouw-zijn.
We gaan op 28 oktober dansen met vrouwen. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan. We vieren onze zintuigelijke, sensuele aard. We gaan ons onderdompelen in het mysterie van authentiek vrouw zijn. Daarin zijn we niet alleen en kunnen we ons laven aan het contact met andere vrouwen, zusters.