Minotaurus Project

Minotaurus Project

vr 10 november 17:00 tot zo 12 november 17:00
Centrum Heel En Al
Duinweg 14
Schoorl
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-20618971
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Weekend
Kosten:
€ 375,00 Vroegboek, na 1 sept € 400,00
Docente:
Marleen van Koeveringe
Organisator:
Marleen van Koeveringe

Het Minotaurus project is het transformerende werk in Biodanza waarmee we een diepe toegang tot onze identiteit kun-nen vinden. Het geeft ons de ingang naar een gelukkiger (vervulder) leven, door het overwinnen van innerlijke blokkades. Je zult voorbij je angsten gaan omvoluit te leven. Vitaliteit en creativiteit kunnen tot uitdrukking komen, waardoor we spontaner in het leven komen te staan, lief kunnen hebben en in verbinding komen met onze instincten.
Gebaseerd op de Griekse mythologie schiep Rolando Toro een rituele manier naar onszelf: Diep en krachtig.                  Het labyrinth is een archetypische metafoor voor ons bestaan, waarin de verschillende wegen en bochten de twijfels en mysteries van ons leven symboliseren.
De Minotaurus is een schepsel uit de Griekse mythologie met een menselijk lichaam en een stierenkop; symbool in
Biodanza voor het wilde instinctieve aspect, wat als oerkracht in ons leeft. Deze instinctieve wortels en kracht in ons zijn onderdrukt en door culturele invloed, diep verwond en door culturele angsten gevangen.
Het doel van het Minotaurusproject is het contact met deze oerkracht te herstellen, onze innerlijke minotaurus te bevrij- den, zijn schoonheid en kracht te accepteren en te waarderen. Deze kracht wordt bij ieder van ons ondermijnd door alledaagse angsten: angst om vrij door het leven te gaan, angst om verlaten te worden, angst om je grenzen te verliezen, angst voor de dood etc. Angst werpt een schaduw op ons functioneren. De meesten van ons kennen één of andere grotere of kleinere angst. Sommige angsten zijn diep weg ge- stopt. Reëele angsten, zoals bv. de angst voor een leeuw, zijn ge- zond maar vele angsten ontnemen ons onze levenskracht. Het is nog erg lastig om hier wat mee te doen, zelfs, als je be- grijpt hoe dit mechanisme werkt.
Door de groepssituaties in dit weekend en doordat iedereen één individuele, rituele uitdaging danst, ontmoet je jezelf in de schaduw en transformeer je jouw angst in moed. Je ontdekt en herkent een onbekend deel van jezelf, een onderdeel dat opnieuw een plek krijgt in jouw leven.                                                                                                                                        Voor het Minotaurus project heb je minstens een half jaar Biodanza ervaring nodig en is bedoeld voor mensen die weke- lijks dansen. Hierdoor kun je een extra stap zetten in jouw eigen ontwikkeling. Het is een verdieping in je leven.            We zijn een heel weekend samen. Diep verbonden met elkaar, in de groep, we slapen, dansen en eten samen. Hebben de tijd om samen met de andere dansers te zijn, elkaar te ontmoeten, in verbinding te zijn en plezier te maken, jezelf en de anderen beter te leren kennen.
Ik heb zelf gemerkt dat het fijn is om jezelf vaker, bv jaarlijks de gelegenheid te geven, om een verdiepend dansweekend te beleven, zodat je leert om jezelf steeds krachtiger uit te drukken.
Geleid door de draad van Ariadne door de groep en de biodanzaleraar her-ontdek je een deel van de kracht van je instinct en daarmee een diep geluk. Je hoeft je geen zorgen te maken over een oordeel van “de anderen”. In tegendeel ze leven helemaal met je mee en geven je alle presentie en liefde die je op dat moment nodig hebt om jouw dans uit te drukken.                                                                                                                                                                                                        Op een unieke locatie, op 50 meter hoogte in de duinen van Schoorl. Midden in een beschermd natuurgebied van Staatsbosbeheer, een stiltegebied. De slaapaccommodatie en het sanitair zijn bescheiden. Alle maaltijden worden voor ons verzorgd, zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. We helpen afruimen met de afwas in de keuken.                           Ik geef meer dan 35 jaar haptotherapie en geef sinds 2006 wekelijkse biodanzalessen. Sinds 2009 heb ik jaarlijks een Minotaurus Project gegeven , voor mijn eigen groep, op de scholen voor Biodanza en collega’s ondersteund.
In 2014 is er een Minotaurusproject documentaire gemaakt.
Jouw investering  voor dit weekend is Minotaurus Project€ 375,-*/ € 400,- * Bij aanmelden en aanbetaling van € 175,- vóór 1 september.
Je meldt je aan door dit bedrag over te maken op rek. NL44 INGB 0004172459 t.n.v. M.A. van Koeveringe o.v.v. Minotaurus en je eigen naam en een email sturen aan marleenvankoeveringe@gmail.com met vermelding van je naam, adres, pc, plaats en telnr. Pas na betaling is je aanmelding definitief.
Bij afmelding is geen terugbetaling mogelijk.
Door aanmelding en betaling ga je akkoord met het feit dat je de volle verantwoording neemt voor alles wat direct of
indirect met deze deelname samenhangt of eruit voortvloeit.