start jaargroep Overgave

start jaargroep Overgave

zo 15 september 10:30
De Pekhoeve, Breda
De Pekhoeve
Dorpstraat
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
0630411717
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
Gratis
Docente:
Agnes Woertman
Organisator:
Agnes Woertman

September 2024 tot en met juni ‘25

Al voor de zevende keer gaat er een verdiepende Biodanza jaargroep van start in Breda. Tien zondagen, elke maand een dansdag met een vaste groep waarin alle deelnemers ruime ervaring hebben met Biodanza. Dit jaar met het thema “Overgave”.

Waarom is de jaargroep zo bijzonder?
De jaargroep is een speciale ervaring die je leven verdiept en verrijkt. We dansen met een vaste groep dansers met ruime Biodanza ervaring. Dit geeft zoveel rijkdom, onder andere omdat we verdiepende dansen kunnen doen die veel veiligheid en intimiteit in de groep vragen. Elke maand zien we elkaar terug en leren we elkaar beter kennen. De jaargroep brengt je op diepere lagen in jezelf waardoor het op persoonlijk vlak veel groei en ontwikkeling teweeg brengt. Het geeft veel mogelijkheden om dieper te voelen in jezelf, in te zoomen en te vertragen, en is daardoor zo behulpzaam om goed te voelen wie we zijn en welke stappen we willen nemen in het leven. Er zijn mensen die de jaargroep één keer mee doen maar vaak keren mensen terug naar de jaargroep, soms jaar na jaar. Omdat het zo bijzonder is, zo fijn en zo ondersteunend is in ons leven. De jaargroep is beslist een aanrader voor mensen die meer uit zichzelf en uit het leven willen halen!

Waarom het thema “Overgave”?
De jaargroep krijgt telkens een ‘breed’ thema dat van verschillende kanten benaderd zal worden, en een thema dat ondersteunend is aan ‘voluit leven’, waar Biodanza over gaat.

Overgave is een kwaliteit die we kunnen oefenen, om meer vanuit vertrouwen te leven en minder met controle. Vanuit onze eigen stroom af te stemmen op dat wat er op ons pad komt. Het vraagt om het loslaten van het resultaat, het loslaten om ergens te willen (aan)komen en tegelijkertijd de flow van het moment voluit te durven volgen. Het is een sprong in het diepe, om volledig in het moment te zijn om van daaruit mee te bewegen in de stroom van het leven. Een co-creatie tussen je eigenheid en het leven zoals het zich aandient. Ons leven wordt met overgave eenvoudiger; minder piekeren, meer mee bewegend, levendiger, lichter, vertrouwend op onszelf en het leven en onze intuïtie. Overgave is niet passief of stuurloos. Het is uitermate krachtig, al bied het geen weerstand. Hoe meer momenten we overgave in onszelf ervaren, hoe dieper het verankert in ons leven, hoe gemakkelijker het is om er naar terug te keren.

In de jaargroep Overgave zullen alle lijnen van vivencia aan bod komen. Ingangen die je kan verwachten zijn o.a.: moed, intuïtie, instincten, de dieren in Biodanza, archetypen, yang en yin kracht.

Kom naar de rand, zei hij. Nee, dat durven we niet. Kom naar de rand, zei hij. Ze kwamen, hij gaf een duw… en ze vlogen. Guillaume Appollinaire (1880-1918).

 

Praktische informatie

Locatie: We dansen de jaargroep in de Pekhoeve, een prachtige grote zaal in Breda/Ulvenhout

De 10 data op een rijtje:

2024: 15 september, 13 oktober, 10 november, 15 december

2025: 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 18 mei, 15 juni

Tijden: van 10:30 tot 17:30 uur.

Lunch: we brengen telkens allemaal een gerechtje mee om te delen. Zo creëren we een zalig buffet met elkaar.

Deelname aan de jaargroep vraagt een commitment (bijna) alle dansdagen aanwezig te zijn.

Maximaal aantal deelnemers is 45.

Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling in de jaargroep tussen mannen en vrouwen, tussen ervaring met de jaargroep en nieuwe mensen.

Kosten: de gehele jaargroep bedraagt 895,- (incl 21% BTW) en kan in delen betaald worden. Je aanmelding is in orde na een mail en bevestiging en een aanbetaling van 300,- Wanneer je bij aanmelding het gehele bedrag in een keer overschrijft, betaal je 863,-

Voor de annulerings regeling: www.biodanzametagnes.nl

Aanmelding en informatie:

Mail naar Agnes: info@biodanzametagnes.nl