Start nieuwe cyclus Biodanzaschool Utrecht

Start nieuwe cyclus Biodanzaschool Utrecht

za 25 mei 10.45 tot zo 26 mei 18.00
Studio 3
Weg naar Rhijnauwen 3
Utrecht
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-13308157
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Weekend
Kosten:
185
Docente:
Monique Hoed
Organisator:
Monique Hoed

Welkom bij Module 1, het eerste weekend van de nieuwe cyclus van de Biodanzaschool Utrecht.

Wil je ervaren of de opleiding iets voor je is en je hebt de open dagen gemist, meld je dan aan voor een proefweekend! Dit is voor iedereen die al een half jaar of langer biodanza beoefent en meer wil weten over de opleiding. Kom en dans mee!

Module 1: Het theoretisch model van biodanza
Net als alles in het leven, willen wij groeien en ontwikkelen. Dat stemt ons vreugdevol en vervult ons ten diepste. Dat we worden wie we zijn.

Het theoretisch model van biodanza geeft een visie op de werkelijkheid waarbij uitgegaan wordt van onze biologische oorsprong en functies. Leven zelf staat centraal, en wij zijn daar een uitdrukking van. Het model laat zien hoe we ons potentieel kunnen ontwikkelen (evolueren) binnen een context met positieve eco-factoren (gunstige omstandigheden) tegen de achtergrond van verschillende componenten van ons onbewuste (persoonlijk, collectief, vitaal en numineus). Door gerichte stimuli van beweging en muziek wordt onze pulserende identiteit (verschillende staten van bewustzijn) beïnvloedt en ‘ontwaakt’.

Uiteindelijk doel is integratie: heel worden. Dat zowel onze afgesplitste delen als onze nog te ontwikkelen delen zich ontvouwen en we hierdoor omvattender worden en méér ‘van onszelf’ belichamen. Dit is een voortgaand proces. Evolutie zelf is ook niet af.

Dit weekend bespreekt in een notendop de kern van biodanza en ieder weekend is een facet dat nader belicht wordt. Zo verdiep je al dansend jouw mogelijkheden en ontdek je ook wat niet helemaal mee doet, maar wel wil.