Verdiepingsweekend “Pad van de Ziel”

Verdiepingsweekend “Pad van de Ziel”

za 23 september 10:30 tot zo 24 september 17:30
De Pekhoeve, Breda
Pekhoeve Sociaal Cultureel Centrum De
Dorpstraat
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
0630411717
Doelgroep:
volwassenen: Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Weekend
Kosten:
150
Docente:
Agnes Woertman
Organisator:
Agnes Woertman

Het Pad van de Ziel is de weg die we afleggen, via de pieken en dalen van het leven, waarbij we existentiële levensvragen tegen komen, en ons ontwikkelen naar steeds meer de essentie van wie we werkelijk zijn. Het pad van de Ziel lijkt soms op de schillen van de ui, ons af te pellen tot aan onze diepste essentie. Om alsmaar een betere, puurdere, waarachtigere versie van onszelf te worden.

Het leven daagt telkens uit om onszelf te ‘ontpellen’. Vaak via ziekte of andere rampspoed worden we teruggeworpen op onszelf en bijna gedwongen om het roer om te gooien, om vervolgens sterker en meer in onze unieke kracht te gaan staan. Existentiële vragen als: ‘wie ben ik?’, ‘waarom ben ik hier?’, ‘wat heb ik toe te voegen?’ ‘Hoe maak ik de wereld mooier met mijn bijdrage?’ zijn vragen van de Ziel. Vragen die gaan over onze diepste en hoogste bestemming in het leven. Wat wil het leven met jou? Wat vraagt het leven nu van jou?

Alleen via het pad van de nacht bereikt men het ochtendgloren.” Kahlil Gibran

De stem van de ziel is zacht. Laat zich enkel horen in stilte, in rust. Bij drukte en geraas is zij ver weg. Er is rust nodig, en inkeer, om haar te horen. Dit weekend is een uitnodiging om de diepere levensvragen te doorvoelen en te dansen. De vivencia’s zullen gericht zijn om onze zielekracht te voelen, te herkennen, te vergroten.

We dansen dit weekend in de lijn van Transcendentie. Transcendentie is de lijn in Biodanza die ons op-nieuw verbind met onze oorspronkelijkheid, onze essentie en tegelijkertijd met het grotere en overstijgende van het leven. Vragen waarop we nooit een volledig antwoord krijgen maar die ons uitnodigen ons ten diepste te verbinden met de zin van ons bestaan.

De ziel, ontdaan van alle verhullende gewaden, heeft uiteindelijk maar een vraag: Heb ik liefde gebracht?

Locatie

De Pekhoeve te Breda

Tijden:

Beide dagen van 10.30 tot 17.30

Kosten: 140,-