Zomerzonnewende

Zomerzonnewende

wo 19 juni 19:30
vm Biodanzafabriek
oostzijde 355
Zaandam
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06 201 33 226
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Workshop
Kosten:
25 euro
Docente:
Miranda van Keulen
Organisator:
Miranda van Keulen
Het noordelijk halfrond baadt in het zonlicht
dit is de langste dag van het jaar
Laten we deze dag samen vieren!
De warmte en het licht van de zon zorgen voor een natuurlijk hoogtepunt. De zon staat op het hoogste punt en alles om ons heen is in volle groei en bloei, de natuurlijke overvloed!
De energie van de midzomer gaan we uitnodigen: meer geluk, vitaliteit en overvloed in je leven.

Als de zon op het hoogste punt is

De natuurkracht is enorm rond de zomerwende, kijk maar om je heen hoe alles in volle groei en bloei is. Het is het hart van de jaarkalender. Na 21 juni gaat de zon weer terugkeren naar zijn laagste punt naar de winterwende, de Yule op 21 december. De zon en het licht brengt leven en vruchtbaarheid. Door de eeuwen heen vierde men de zomerwende uitbundig met midzomernachtvuren om de zon te eren.

De helende kracht van de zomerzonnewende

Vroeger werd er veel waarde gehecht aan de scheppende kracht van de zon en de helende kracht van de zomerzonnewende. Zo bouwde men markeringen in de vorm van steencirkels of tunnels waardoor het licht alleen volledig schijnt tijdens de zonnewende. Zo kon men zich bewust afstemmen op de energie en kracht van de zomer.

Vuurritueel om de midzomerenergie uit te nodigen

Van oudsher worden er grote midzomer vuren ontstoken om de zon te eren. Traditioneel sprong men over het vuur of de gloeiende kolen voor geluk, een goede oogst of een goede relatie. Vuurenergie is een krachtige (yang)energie, die je helpt om je gedachten te reinigen, los te laten en te transformeren. Vuur in combinatie met de energie van de midzomer nodigt overvloed en geluk uit in je leven.

Dus… waar wachten we nog op?

Laten we de MIDZOMER vieren.

Woensdagavond 19 juni 19.30 uur – 21.30 uur

Iedereen met Biodanza ervaring is welkom.