Biodanza Piet Ziel

Foto locatie

vergrootglasVergroten

Iedere vrijdagavond kan je instromen in onze weekgroep. Het seizoen 2023/24 is 25 aug gestart!

Even voorstellen:

Hallo, ik ben Piet Ziel en geef sinds 2010 wekelijks biodanza in onze eigen dansruimte aan de Oosterbracht 4 j in Emmen. Dansen gebruik ik als bewegingsvorm om me lekker te blijven voelen zowel geestelijk als lichamelijk. De groep in Emmen varieert meestal tussen 7 en 14 mensen. Dus er is vast wel ruimte voor jou!

Naast de biodanza begeleid ik maandelijks muzikaal mijn mantradans- en zanggroep en ik ben gecertificeerd mBIT-coach. In het dagelijks leven werk ik als landschapsarchitect bij de Provincie. Ik houd ervan om de biodanza concreet en aards te houden. Het resultaat is meestal dat we prachtige bezinnende sessies hebben en veel plezier. kijk ook maar eens op mijn website www.biodanzapietziel.nl

Wat kenmerkt mijn biodanza?

Biodanza is een danssysteem uit Zuid-Amerika dat vijf lijnen van onze persoonlijkheid versterkt: Vitaliteit, de kunst van het loslaten en genieten, onze empathie, creativiteit en ons vermogen om vrijheid te voelen in nabijheid van anderen en in contact te blijven met het grotere geheel. Ik besteed veel aandacht aan de muziek en je beweegt vanuit je gevoel en dus niet met vaste passen of zo. Dus je hoeft geen danservaring te hebben. De danssessie zelf, de vivencia en dat is een Spaans woord voor “beleving” , duurt ongeveer 1,5 uur. Het eerste deel is actiever en het 2e deel meer naar binnen gericht. We bewaren het praten voor buiten de vivencia omdat het gaat om de diepere beleving van de muziek. In de biodanza raken we elkaar soms aan, in bijvoorbeeld kleine of grotere danskringen en stimuleren we elkaar in de dansimprovisaties. Maar dat hoeft niet, het gaat om jouw eigen beleving en wat jezelf prettig vindt.

Mijn vivencia’s richt ik vaak op psychologische archetypen van CJ Jung. Als stempels vanuit het verleden van de mensheid. Je kunt het zien als een waaier van dansmogelijkheden die we gaan uitvouwen. Krachten die ons in balans houden: bijvoorbeeld aarde, vuur, water en lucht. We dansen vanuit de vitale potentie van de aarde. De verbondenheid met onze bron, onze vaste grond en vitaliteit van onze bewegingen. Daarna uiten we in verschillende vivencia’s ons vuur en de regulatie van de energie. Vervolgens dansen we in verschillende sessies de capaciteit om in ons gevoel te gaan. Volledig te ontspannen en plezier te hebben om samen te dansen. En we maken gaandeweg kennis met onze levensvisie, ontdekken wat er achter de horizon ligt. Je ontdekt dan steeds meer wat écht belangrijk voor jou is in jouw dagelijks leven.

Trek kleding aan waarin je gemakkelijk kunt bewegen en draag zacht schoeisel of ga op blote voeten. Kosten zijn €16,50 pp voor een losse les,  liefst contant en parkeer zoveel mogelijk op de asfaltstraat of juist op de NP-plekken. (Niet voor andere bedrijven dus, de NP is van  Biodanza/Dogharmony).  De ruimte is op de 1e verdieping en er is zelfs een trapliftje.

Na de vivencia is er thee en een gezellig gesprek voor wie dat wil.

Zaal open om 19.15 en 19.30 beginnen we.

Hartelijke groet,

Piet              27 aug. 2023

Naam Biodanza docent(en)
Piet Ziel
Dag(en)
vrijdag
Tijdstip(pen)
19.30 - 21.30 uur
Locatienaam
Biodanza Piet Ziel
Adres
Oosterbracht 4j, Emmen
Postcode
7821 CJ
Plaatsnaam
Emmen
Telefoonnummer
06 47 158 464
E-mailadres Biodanza docent
Website Biodanza docent