Biodanza voor ouderen

Ouderen zijn welkom in wekelijkse reguliere biodanzagroepen. voor ouderen die minder vitaal zijn of last hebben van fysieke of geestelijke beperkingen zijn speciale groepen. De groepen zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt het belang om tot op hoge leeftijd samen te blijven bewegen. Door deelname aan biodanza kunnen ouderen soms enorm opleven, meer plezier hebben in het leven en genieten van de (op hun aangepaste) muziek.

Leerlingen dansen met bewoners Zorginstelling Brugstede

De docenten die deze groepen begeleiden zijn hiervoor speciaal opgeleid. Het geven van biodanza aan ouderen kan ook in samenwerking met instituten waar ouderen wonen.

Dit filmpje van Erik Scherder belicht het belang van blijven bewegen en dansen ook voor kwetsbare ouderen. Dansen is effectief tegen depressie en werkt heilzaam voor mensen met ziektes aks parkinson en alzheimer

Klik hier voor een docent die les geeft aan ouderen

Biodanza voor ouderen met een vorm van dementie

Voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie is het ook heel goed om in beweging te blijven en anderen te ontmoeten. De levenskwaliteit van dementerende ouderen kan sterk verbeteren door biodanza.

Biodanza voor mensen met dementie richt zich erop, om terug te gaan naar muziek en bewegingen die prettig en vertrouwd voelen. Muziek uit hun jeugd en eenvoudige natuurlijke bewegingen brengen terug naar een gevoel van plezier en helemaal mee kunnen doen.

Monique danst met bewoners van een verpleeghuis in Maastricht en schreef er een blog over.

Klik hier voor een docent die les geeft aan ouderen met een vorm van dementie

Geen resultaten

Probeer nogmaals te zoeken met andere criteria.