Ouderen

Ouderen kunnen minder gemakkelijk zelf kiezen om naar een wekelijkse groep te komen, bovendien kunnen fysieke beperkingen en een ander niveau van vitaliteit zorgen dat een aangepaste vorm van dansen prettig is.

Want ouderen vinden het vaak wel degelijk nog steeds heerlijk om te bewegen, om te verbinden met de muziek en met elkaar. Een groeiend aantal docenten heeft zich gespecialiseerd in het les geven aan ouderen, ook omdat het enorm belonend voelt. We zien ouderen soms enorm opleven, meer plezier hebben in het leven, genieten van de (op hun aangepaste) muziek.

De bewegingen, oefeningen en muziek zijn in de biodanzaworkshops voor ouderen altijd aangepast, zodat iedereen zich welkom kan voelen en meedoen.

Het geven van biodanza aan ouderen kan ook in samenwerking met instituten waar ouderen wonen. Er zijn niet veel wekelijkse groepen voor ouderen, maar er zijn wel veel docenten die met veel liefde bereid zijn een activiteit te verzorgen.

Toon alle docenten die biodanza aan Ouderen (kunnen/willen) geven

 

Ouderen met een vorm van dementie

Voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie kan de wereld steeds kleiner voelen, nieuwe/ andere dingen worden steeds uitdagender. Biodanza voor mensen met dementie richt zich er juist op, om terug te gaan naar muziek en bewegingen die prettig en vertrouwd voelen. Muziek uit hun jeugd en eenvoudige natuurlijke bewegingen brengen terug naar een gevoel van plezier en helemaal mee kunnen doen.

De levenskwaliteit van dementerende ouderen verbetert sterk door biodanza. Zij komen weer in contact met anderen en krijgen meer plezier in beweging en samenzijn.

Toon alle docenten die biodanza (kunnen/willen) geven aan mensen met een vorm van dementie