Minco Ruiter, biodanzadocent, deelt ervaringen van mannen die hebben deelgenomen aan bijeenkomsten, speciaal voor mannen:

Ikzelf heb gemerkt hoe anders biodanza uitpakt als je alleen met mannen bent. En toch is het moeilijk om onder woorden te brengen. Ik denk dat ik iets in mij kan loslaten als ik onder mannen ben, wat mij minder makkelijk lukt als de groep gemengd is. Niet dat ik altijd alleen maar met mannen wil dansen, zeker niet. De man-vrouw energie in de dans voedt en verzacht mij. Maar ik heb het als een enorme meerwaarde ervaren om dit zo af en toe juist wel te doen. In de dans met mannen, zonder vrouwenenergie in de groep gebeurt er iets magisch. Een ander soort aarding, een ander soort veiligheid en openheid. De spiegeling van mannen onder elkaar voedt op een diepere laag mijn identiteit. Als wij als mannen zo af en toe onder elkaar zijn, kan het biodanza proces van integratie versterkt en versneld worden is mijn ervaring. Er zijn lange tijden geweest dat ik mijzelf een ‘andersoortige’ man vond. Nu voel ik me steeds meer op en top man met mijn unieke kleurigheid in het leven.”

Sinds december 2021 ben ik begonnen met biodanza, in een gemengde groep in Eindhoven. Op zoek naar een vervangende ruimte om yoga te kunnen beoefenen, kwam ik in terecht bij ? de biodanza school/locatie van Diana Zijlmans. Ik werd geraakt en geroerd door haar vriendelijkheid, zachtheid en grote warme Welkomstgevoel. We spraken over de wekelijkse gemengde groep en Diana liet de mannen groep vallen. Bij het horen van een biodanza mannengroep werd ik enthousiast… daar wilde ik graag aan deelnemen.?Mannenwerk – mannen die zich ontwikkelen en spiegelen aan en bij elkaar – vind ik belangrijk en gun ik elke man. Mijn ervaring was dat dat veelal verbaal gebeurde.

Twee biodanza men’s gathering heb ik mogen mee maken en wat een bijzondere ervaringen waren dat. Andere mannen op een diepere laag te mogen via oogcontact, handcontact, in de dans, aanrakingen. Tranen van geraakt van liefde, van verwondering hoe mooi ik het samenzijn ervaarde, en zoveel plezier in de verschillende dansen.?Samen dansen, samen eten voorbereiden en samen koken, samen eten, samenzijn…. van elk moment genoten.?Een moment waarin er ruimte voor een lach, en er ook ruimte is voor een traan als mannenbroeders onder elkaar.?Uit de wekelijkse groep waar ik dans enthousiasmeer ik een andere man om mee te gaan een volgende keer. Het zou fantastisch zijn een mannendag ergens in het midden van het land als kennismaking plek, broedplaats voor verbroedering van mooie mannen die op zoek zijn verbinding met andere mannen en de verbinding in zichzelf (hoofd, hart en bekken) in een bedding van mannen.?

Ik ben erg enthousiast.

De mannen activiteiten van Minco vind je op https://mannenbiodanza.debeweging.in/
Of zoek naar een docent die deze speciale workshops aanbiedt? Kijk op biodanza voor mannen, vrouwen en koppels

Volg een proefles