Marike Pruim

Website
CreaHeart (www.creaheart.nl) is begin 2018 opgericht en verzorgt biodanza workshops voor volwassenen en speciale doelgroepen. Voor volwassenen biedt CreaHeart wekelijkse groepen en biodanza programma's aan. Een biodanza programma bestaat meestal uit zo'n 5 tot 10 workshops en staat in het teken van een bijzonder thema. Wat betreft de speciale doelgroepen (kinderen, mensen met een beperking, ouderen) kan er een vrijblijvende biodanza introductie workshop aangevraagd worden.  Daarnaast draagt CreaHeart het project Hand-in-Hand een warm hart toe. Binnen dit project ontmoeten kinderen ouderen in de dans.

De biodanza workshops worden verzorgd door mij, Marike Pruim. Ik ben biodanza docent en aangesloten bij de Biodanzaschool Midden Nederland en de koepelorganisatie VBN. Eind 2014 ben ik in aanraking gekomen met biodanza en was hiervan diep onder de indruk. Al snel kreeg ik de behoefte om mij er meer in te verdiepen. Ik besloot in 2015 de opleiding bij biodanza school Midden-Nederland te volgen en deze heb ik in 2019 voltooid. De specialisatie 'biodanza voor ouderen' heb ik in 2018 bij Nadia Costa Robin afgerond en de specialisatie 'biodanza voor kinderen en jongeren' in 2019 bij Monica Turco.

In het najaar van 2018 ben ik gestart met mijn eerste biodanza groep met ouderen in Lemelerveld. Aansluitend heeft in het najaar 2019 het project Hand-in-Hand in Lemelerveld plaatsgevonden. Ouderen hebben samen met kinderen binnen dit project gedanst. Dit project heeft tot doel dat ouderen met de ziekte dementie en kinderen door middel van dans, muziek en plezier elkaar ontmoeten.

Daarnaast is in het najaar 2019 het biodanza-programma 'Leef en Geniet' voor volwassenen in Raalte uitgerold. In vijf workshops hebben zij kennis gemaakt met biodanza en in 2020 is het biodanza-programma 'Groei naar Bloei' in Raalte uitgerold. Op 1 oktober 2021 is CreaHeart gestart met een wekelijkse biodanza groep in Zwolle en op 19 maart 2022 met een wekelijkse biodanza groep in Wijhe. Daarnaast zet CreaHeart dansdagen in de wereld met een bepaald thema en in de toekomst een jaargroep 'de weg naar het Licht'. Ook is zij in 2022 begonnen met Dans je Blij. Elke maand is het feestje met mensen met beperkingen en talenten in Olst!

Samengevat: Biodanza inspireert mij enorm! Dit omdat biodanza met zoveel liefde mensen in hun kracht weet te zetten. Tevens vind ik het prachtig om te zien dat mensen weer tot bloei komen!

Evenementen van Marike

Dansdag ‘Welkom Lente!’ – Tweede Paasdag ma 10 april om 11:00Gebouw 'De Bazuin', Jupiterstraat 8a in Zwolle Docente: Marike Pruim

Er komt leven in de brouwerij! De koeien dartelen in de wei, de bloemen gaan bloeien, er komen bladeren aan de bomen. Kortom: het is lente en dat gaan we samen vieren in de dans!

Biodanza-programma ‘Omgaan met grenzen’ di 5 september om 10.00't Langhuus, Langstraat 29, Wijhe Docente: Marike Pruim

Het biodanza-programma 'Omgaan met grenzen' voedt ons liefdevol om onze grenzen aan te geven. Vaak is het een hele weg om authentiek te durven leven. Maar ook weer om vanuit zelfvertrouwen je grenzen te verleggen en te bewegen vanuit je eigen kracht.

Kerstdansdag ‘Feest van het Licht’ – Tweede Kerstdag di 26 december om 11:00Gebouw 'De Bazuin', Jupiterstraat 8a in Zwolle Docente: Marike Pruim

Kerstdansdag 'Feest van het Licht' is een dansdag die in het teken staat van het levenslicht en de Kerst. In kerstsferen ontmoeten we het stralende levenslicht in onszelf om van daaruit het prachtige levenslicht naar anderen uit te stralen.

Extensies gevolgd door Marike

 • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


  Jaar: 2017
  Docent: Helene Levy Benseft
 • Biodanza voor ouderen (Specialisatie)


  Jaar: 2018
  Docent: Nadia Costa
 • Kinderbiodanza (Specialisatie)


  Jaar: 2018
  Docent: Monica Turco
 • Biodanza in de natuur (Extensie)


  Jaar: 2021
  Docent: Marjon Gescher
 • Biodanza in organisaties (Specialisatie)


  Jaar: 2021
  Docent: Rodrigo Toro