Marike Pruim

Website
CreaHeart (www.creaheart.nl) is begin 2018 opgericht en verzorgt biodanza workshops voor volwassenen en speciale doelgroepen. Voor volwassenen biedt CreaHeart wekelijkse groepen en biodanza programma's aan. Een biodanza programma bestaat meestal uit zo'n 5 tot 10 workshops en staat in het teken van een bijzonder thema. Wat betreft de speciale doelgroepen (kinderen, mensen met een beperking, ouderen) kan er een vrijblijvende biodanza introductie workshop aangevraagd worden. Daarnaast draagt CreaHeart het project Hand-in-Hand een warm hart toe. Binnen dit project ontmoeten kinderen ouderen in de dans.

De biodanza workshops worden verzorgd door mij, Marike Pruim. Ik ben biodanza docent en opgeleid bij de Biodanzaschool Midden Nederland en aangesloten bij de koepelorganisatie VBN. Eind 2014 ben ik in aanraking gekomen met biodanza en was hiervan diep onder de indruk. Al snel kreeg ik de behoefte om mij er meer in te verdiepen. Ik besloot in 2015 de opleiding bij biodanza school Midden-Nederland te volgen en deze heb ik in 2019 voltooid. De specialisatie 'biodanza voor ouderen' heb ik in 2018 bij Nadia Costa afgerond en de specialisatie 'biodanza voor kinderen en jongeren' in 2019 bij Monica Turco.

In het najaar van 2018 ben ik gestart met mijn eerste biodanza groep met ouderen in Lemelerveld. Aansluitend heeft in het najaar 2019 het project Hand-in-Hand in Lemelerveld plaatsgevonden. Ouderen hebben samen met kinderen binnen dit project gedanst. Dit project heeft tot doel dat ouderen met de ziekte dementie en kinderen door middel van dans, muziek en plezier elkaar ontmoeten.

Daarnaast is in het najaar 2019 het biodanza-programma 'Leef en Geniet' voor volwassenen in Raalte opgestart. In vijf workshops hebben zij kennis gemaakt met biodanza en in 2020 is het biodanza-programma 'Groei naar Bloei' in Raalte uitgerold. Op 1 oktober 2021 is CreaHeart gestart met een wekelijkse biodanza groep in Zwolle en op 19 maart 2022 met een wekelijkse biodanza groep en later met biodanza-programma's in Wijhe. Daarnaast zijn we op 6 maart 2023 met een wekelijkse biodanza groep in Deventer gestart. Tevens zet CreaHeart dansdagen met een bepaald thema in de wereld. Tenslotte is zij in 2022 begonnen met Dans je Blij. Elke maand is het feestje met mensen met beperkingen en talenten in Olst!

Samengevat: Biodanza inspireert mij enorm! Dit omdat biodanza met zoveel liefde mensen in hun zachtheid en kracht weet te zetten. Tevens vind ik het prachtig om te zien dat mensen tot bloei komen!

Weekgroepen van Marike

Jaargroepen van Marike

Proeflessen van Marike

Speciale groepen van Marike

Evenementen van Marike

Start Jaargroep ‘Je ziel is als een Lotus’ 2024-2025 za 21 september om 11:00Grandesco (Dancing Devotion) Docente: Marike Pruim

De biodanza jaargroep 'Je ziel is als een Lotus' is gerelateerd aan de symboliek van de Lotus. De Lotus staat symbool voor het hart die zich vanuit de modderige diepte dwars door het donkere water een weg baant naar het licht, de zon.

Specialisaties van Marike

 • Het Voorgevoel van de Engel (Extensie)


  Jaar: 2023
  Docent: Nadia Costa
 • Biodanza in organisaties (Specialisatie)


  Jaar: 2021
  Docent: Rodrigo Toro
 • Biodanza in de natuur (Extensie)


  Jaar: 2021
  Docent: Marjon Gescher
 • Kinderbiodanza (Specialisatie)


  Jaar: 2019
  Docent: Monica Turco
 • Biodanza voor ouderen (Specialisatie)


  Jaar: 2018
  Docent: Nadia Costa
 • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


  Jaar: 2017
  Docent: Helene Levy Benseft