CreaHeart (www.creaheart.nl) is begin 2018 opgericht en verzorgt biodanza workshops voor volwassenen en voor speciale doelgroepen. Voor volwassenen biedt CreaHeart biodanza programma's aan. Zo'n programma bestaat meestal uit zo'n 5 tot 10 workshops en staan in het teken van een bijzonder thema. Wat betreft de speciale doelgroepen (kinderen, mensen met een beperking, ouderen) kan er een vrijblijvende biodanza introductie workshop aangevraagd worden.  Daarnaast draagt CreaHeart het project Hand-in-Hand een warm hart toe. Binnen dit project ontmoeten kinderen ouderen in de dans.

De biodanza workshops worden verzorgd door mij, Marike Pruim. Ik ben biodanza docent en aangesloten bij de Biodanzaschool Midden Nederland en de koepelorganisatie VBN. Eind 2014 ben ik in aanraking gekomen met biodanza en was hiervan diep onder de indruk. Al snel kreeg ik de behoefte om mij er meer in te verdiepen. Ik besloot in 2015 de opleiding bij biodanza school Midden-Nederland te volgen en deze heb ik in 2019 voltooid. De specialisatie 'biodanza voor ouderen' heb ik in 2018 bij Nadia Costa Robin afgerond en de specialisatie 'biodanza voor kinderen en jongeren' in 2019 bij Monica Turco.

In het najaar van 2018 ben ik gestart met mijn eerste biodanza groep met ouderen in Lemelerveld. Aansluitend heeft in het najaar 2019 het project Hand-in-Hand in Lemelerveld plaatsgevonden. Ouderen hebben samen met kinderen binnen dit project gedanst. Dit project heeft tot doel dat ouderen met de ziekte dementie en kinderen door middel van dans, muziek en plezier elkaar ontmoeten.

Daarnaast is in het najaar 2019 het biodanza-programma 'Leef en Geniet' voor volwassenen in Raalte uitgerold. In vijf workshops hebben zij kennis gemaakt met biodanza en in 2020 is het biodanza-programma 'Groei naar Bloei' in Raalte van start gegaan.

Samengevat: Biodanza inspireert mij enorm! Dit omdat biodanza met zoveel liefde mensen in hun kracht weet te zetten. Tevens vind ik het prachtig om te zien dat mensen weer tot bloei komen!

Weekgroepen van Marike

Evenementen van Marike

Dansdag ‘Zomers Genieten’ zo 27 juni om 11:00De Zonnehof Docente: Marike Pruim

Biodanzadag 'zomers genieten' is een laagdrempelige dansdag in Raalte. Iedereen is welkom! Er worden op die dag twee workshops gegeven. Allereerst ervaren we de eenvoud van het genieten en daarna gaan we samen genieten van de zomer die begonnen is!

Project Hand-in-Hand vr 15 oktober om 11:00ZGR Brugstede Docente: Marike Pruim

Het project Hand-in-Hand heeft tot doel op non-verbale wijze verbinding tot stand te brengen tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie door middel van dans, muziek en plezier.

Dansdag ‘Thuiskomen in Jezelf’ zo 28 november om 11:00De Zonnehof Docente: Marike Pruim

Een mooie biodanza dansdag 'Thuiskomen in Jezelf' in het najaar 2021 in Raalte die je op het gebied van persoonlijke groei in beweging zet.

Extensies gevolgd door Marike

 • Kinderbiodanza (Specialisatie)


  Jaar: 2019
  Docent: Monica Turco
 • Biodanza voor ouderen (Specialisatie)


  Jaar: 2018
  Docent: Nadia Costa
 • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


  Jaar: 2017
  Docent: Helene Levy Benseft
 • Minotaurus Project (Extensie)


  Jaar: 2016
  Docent: Robert de Jong
 • De boom van verlangens (Extensie)


  Jaar: 2015
  Docent: Robert de Jong en Phoebe Felen