Minco Ruiter

Website
Biodanza in Amsterdam Noord, de beweging.in!

Elke donderdagavond van 19:30-21:00 in Buurtkamer Kadoelen, Nathan F. Israëlweg 3a.

Amsterdam Noord heeft mijn hart. Ik vind het dan ook fijn om juist in mijn eigen buurt biodanza te mogen geven. Het is mijn droom om verschillende doelgroepen te kunnen bereiken met het prachtige systeem dat biodanza is, te beginnen met buurtgenoten in allerlei soorten en maten.

Voor mij persoonlijk heeft biodanza mij mijn lichaamsbesef teruggebracht. Daar in mijn eigen lichaam zit mijn gevoelsbeleven, wat mij zoveel rijker heeft gemaakt, gevoeliger én krachtiger, bewuster en completer. Ik ervaar steeds meer mijn zijn, mijn kleur in het leven. Je eigen kleurrijkheid ervaren en daarmee bewegen is prachtig!

In mijn dagelijkse andere werkleven, werk ik mijn hele leven al in de psychiatrie. In de verschillende functies en rollen die ik hierin vervul, ben ik steeds bewust bezig om de zorg te verbeteren: meer zorgzaam, meer compassievol, meer aansluitend, meer relationeel, zelfs als er sprake is van escalaties en dwangsituaties. Biodanza helpt mij hier ook bij: creatief blijven zoeken, er zijn altijd mogelijkheden; affectief aansluiten en jezelf blijven ervaren, ook in situaties met druk en spanning. Ik geef dit sinds 2023 vorm als ZZP-er, vooral door het verzorgen van diverse trainingen voor professionals en door teamcoaching.

Weekgroepen van Minco

Proeflessen van Minco

Evenementen van Minco

Specialisaties van Minco

  • Identiteit en de vier elementen (Extensie)


    Jaar: 2023
    Docent: helene Levy
  • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


    Jaar: 2019
    Docent: Helene Levy