Minco Ruiter

Website
Biodanza Amsterdam Noord! 

Elke donderdagavond van 19:30-21:00 in Buurtkamer Kadoelen, Nathan F. Israëlweg 3a.

Amsterdam Noord heeft mijn hart, ook al woon ik er nog maar zo'n 13 jaar. Ik vind het fijn om juist in mijn eigen buurt Biodanza te mogen geven, en ook nog met mijn buurt collega Frank Bremer. Het is mijn droom om verschillende doelgroepen te kunnen bereiken met het prachtige systeem dat Biodanza is, te beginnen met buurtgenoten in allerlei soorten en maten.

Amsterdam Noord is een bruisend stadsdeel in opkomst, een ‘place to be’. Het is deze levensenergie die in Noord zit die Frank en ik graag ook in de dans willen dansen. Het leven bruist en vraagt om beweging. Samen dansen, samen verbinden, samen genieten van wat het leven is!

Voor mij persoonlijk heeft Biodanza mij mijn lichaamsbesef teruggebracht. Daar in mijn eigen lichaam zit mijn gevoelsbeleven, wat mij zoveel rijker heeft gemaakt, gevoeliger én krachtiger, bewuster en completer. Ik ervaar steeds meer mijn zijn, mijn kleur in het leven. Je eigen kleur ervaren en daarmee dansen, is heerlijk!

In mijn dagelijkse andere werkleven, werk ik mijn hele leven al in de psychiatrie. In de verschillende functies die ik heb, ben ik steeds bewust bezig om de zorg te verbeteren: meer zorgzaam, meer compassievol, meer aansluitend, meer relationeel, zelfs als er sprake is van escalaties en dwangsituaties. Biodanza helpt mij hier ook bij: creatief blijven zoeken, er zijn altijd mogelijkheden; affectief aansluiten en jezelf blijven ervaren, ook in situaties met druk en spanning.

Weekgroepen van Minco

Extensies gevolgd door Minco

  • Identiteit en zelfwaardering (Extensie)


    Jaar: 2017
    Docent: Helene Levy Benseft