Biodanza met mannen dag

Biodanza met mannen dag

za 27 januari 11:00
De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20
Amersfoort
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
+316 23258788
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Dag
Kosten:
€65 (€60 als je vaker komt, €50 als je het hele jaar komt: 6x)
Docenten:
Minco Ruiter
Anneke en Arnold van Westerhoven
Richard Loohuis
Organisatoren:
Minco RuiterAnneke en Arnold van Westerhoven
Richard Loohuis
BIODANZA MET MANNEN PROGRAMMA VOOR 2024, START 27 JANUARI

In 2024 organiseren we 6 biodanza-met-mannen integratiedagen. En wel op 27 januari, 23 maart, 4 mei, 6 juli, 21 september en 16 november. Deze dagen zijn bedoeld voor alle mannen die al aan biodanza doen, of gedaan hebben.

Deze dagen vormen een eigen eenheid. De afgelopen paar jaren hebben we integratie- en ontmoetingsdagen afgewisseld met verdiepingsweekenden, geleid door Evandro Oliveira. Deze weekenden vormden een jaar-cyclus van 4 verdiepingsweekenden, met een eigen methodische opbouw, onder de noemer: “De deontische man, naar een geïntegreerde mannelijke identiteit”.

Volgend jaar zal er waarschijnlijk geen nieuwe cyclus starten. Deze start pas weer bij voldoende nieuwe aanmeldingen, waarschijnlijk in 2025.

In de tussentijd organiseren wij, Richard Loohuis, Arnold van Westerhoven en Minco Ruiter om de maand een integratiedag in het midden van het land in Amersfoort. Een biodanzadag om de groeiende mannenbiodanza community te verenigen en te verdiepen.

De opbouw van de dagen blijft gelijk aan de afgelopen twee jaren: een deelronde, een verdiepende vivencia, samen lunchen, een thematisch gesprek en een afsluitende verdiepende vivencia.

Als overkoepelend thema voor deze zes dagen hebben we gekozen voor “identiteit als man”. Is mijn “man-zijn” anders dan mijn “mens-zijn”? Hoe ervaar ik mijzelf en hoe ontwikkel ik mij als mens, tot een volwaardige en geïntegreerde man? Een steeds meer geïntegreerde identiteit ervaren gaat over de verbinding met wie ik ten volste ben, in aanwezigheid van de ander. We hebben gemerkt dat als  man onder mannen zijn, dit proces verdiept en verstevigt. De spiegel als ‘de andere jij’, lijkt nog raker.

We blijven in onze aanpak dicht bij de theoretische en methodisch uitgewerkte gedachtegang van Evandro Oliveira (zijn boek is onderweg!). Zijn idee van een geïntegreerde man, is iemand die zowel vreugdevol speels is, genereus en ruimhartig, gevoelig en sensitief, gelukkig en gelukzalig en diepe verbondenheid ervaart met alles wat is. Deze woorden en betekenissen zullen de basis vormen voor de verschillende dagen. De precieze inhoud van elke dag stemmen we echter af aan omstandigheid en de groep.

Thema 27 januari  

Het thema voor de eerste dag op 27 januari zal zijn: ‘souplesse’. Zonder souplesse lopen we al snel vast in zowel onze gedachten, als in onze interacties en relaties en in onze handelingen en werkzaamheden. Hoe vind je de balans tussen, enerzijds het ervaren van houvast aan je eigen logica, je ritme en gewoontes, je visie op jezelf en de wereld en, anderzijds het meebewegen, soms ‘meestribbelen’, aan de steeds veranderende omstandigheden om je heen. Hoe kom je zowel aan jezelf als aan de ander tegemoet? Hoe vind je je weg als de druk om stelling te nemen toeneemt, in een maatschappij die overloopt van meningen en oordelen?

Kernbegrippen die hierbij in biodanza centraal staan, zijn vloeiendheid en de elementen water en lucht. We kunnen niet genoeg oefenen met vloeiend in het leven staan. Dus dansen we de melodie, meanderen we door de ruimte, leren we ons lichaam vloeiend, rond en vertraagd te bewegen en ervaren we de zachtheid en mildheid van onszelf en elkaar. Soepelbuigzaam, plooibaar en flexibel balancerend tussen buitenwereld en binnenwereld.

Praktisch:

Locatie: De Danswerkplaats; Oude Fabriekstraat 20,  3812NR Amersfoort.

Tijd: van 11.00 tot 18:00

Investering: €65/€60/€50 (je komt 1 dag/je komt vaker/je komt alle dagen en betaalt ineens)

Aanmelding

We zien je aanmelding heel graag tegemoet. Wil je nog wat meer informatie? Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen. Na aanmelding krijg je een betaallink toegestuurd.

Heel hartelijke groet mede namens Evandro Oliveira,

Minco Ruiter (bij voorkeur aanmelden bij mij)

06-23258788 / biodanza@debeweging.in

Richard Loohuis

06-54930809 / richuisinbeweging@gmail.com

Arnold van Westerhoven

06-51261945 / a.v.westerhoven@hotmail.com