Biodanza vakantie in Frankrijk voor ervaren dansers

Biodanza vakantie in Frankrijk voor ervaren dansers

za 27 juli 17:00 tot za 3 augustus 10:00
Landgoed Preau, midden Frankrijk
L'Huy Préau
Chatin
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-49864654
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
€ 375,- voor de workshops (bij aanmelden en betalen voor 6 mei 2024, daarna betaal je €395,-) , Verblijf, met heerlijke vegetarische en biologische maaltijden van €520,- tot €920,- € all in (prijs is afhankelijk v.d. accommodatie die je kiest)
Docente:
Renee Mars
Organisator:
Renee Mars
“Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven
Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt,
dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom”.

Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Ervaar hoe de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt.

In deze week wordt je uitgenodigd expressie te geven aan wie jij bent in al jouw eigenheid en rijkdom. Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, liefdevol èn verbonden. En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans.

Een week lang dans èn leef je met elkaar, waardoor je werkelijk een transformatieproces aan kunt gaan: in jezelf èn met elkaar. De dans en muziek zijn geweldige middelen om je te verbinden met jezelf; je lichaam, je gevoel en vooral je hart. Van daaruit gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we op diepere en subtielere lagen de intieme en oprechte verbinding ervaren.

Het is voor het 16e jaar dat ik op Preau mijn  Biodanzavakantie geef en het is ieder jaar weer bijzonder om mee te maken hoe binnen een dag als het ware een bodem gelegd wordt voor een intense en rijke week met elkaar, waarin ieder zijn of haar eigen proces (be)leeft. Ik ben steeds weer ontroerd door de diepgang èn vreugde die we zo met elkaar mogen beleven.

Deze week is voor mensen met minimaal één jaar Biodanza ervaring.

Docent: Renée Mars
Ik ben van oorsprong theaterdocent en heb sinds 19 jaar een eigen praktijk als psychosociaal therapeut, IFS is op dit moment een belangrijke werkvorm  www.stroomopwaarts.nu
Sinds 18 jaar geef ik met veel plezier Biodanza; wekelijks in Utrecht. Daarnaast werk ik als stembevrijder, individueel en met groepen. Regelmatig geef ik weekenden, een jaartraining en losse dagen, waarbij ik Biodanza ook combineer met Stembevrijding. Kijk voor meer informatie op  www.reneemars.nl
In Preau kom ik nu voor het 17e jaar. Ik ervaar L’Huy Préau als een geweldige plek. De prachtige omgeving, het heerlijke eten, de goede verzorging en de aandacht die in alles voelbaar is, vormt een perfecte bedding om de rijkdom van het leven ten volle te genieten. En dat is precies waar het in deze week om gaat.

Biodanza nodigt uit tot intens genieten van het moment.
Als je in het hier en nu bent, kun je in ieder moment het geluk aanraken.
(vrij naar RolandoTorro en Cuong Lu)

PRAKTISCH

Voor wie:
Voor iedereen die zich via de dans wil verdiepen in en laven aan de rijkdom van het leven.
Voor iedereen die sluimerende kwaliteiten in zichzelf wil ontplooien op het gebied van: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie
Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in contact; leren werkelijk aanwezig zijn in verbinding met een ander.
Voor iedereen die meer wil leven vanuit zijn/haar hart en ontdekken hoe je op steeds subtiele lagen verbinding kunt maken.
Voor iedereen die het vermogen tot genieten wil vergroten,
Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.
Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.

Deze Biodanzaweek is bedoeld voor mensen met minimaal één jaar Biodanza- ervaring. Bij twijfel over of je ervaring toereikend is kun je contact met me opnemen. 06-49864654.

Wanneer: zaterdag 27 juli – zaterdag 3 aug. 2024 
Aankomst zaterdag 27 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma. 
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag.
Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week. 
Zaterdag 3 aug., vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer.

Programma: we werken de meeste dagen twee blokken per dag, van ca. 9.30 – 12.30 & 16.30 – 18.45 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen. De woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Préau ontdekken. 
En, net als andere jaren, is er 1x een avondworkshop Biodanza voor alle Preau-gasten.

Prijs vd cursus: € 375,- (bij aanmelden én betalen voor 6 mei 2024), daarna is het € 395,-
Geef je voor de cursus op bij info@reneemars.nl  Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2024 ontvang je nog een mail met praktische informatie over de cursusweek.

Vervoer:
Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de contactpagina van de Préau website. De ervaring leert dat veel mensen carpoolen om naar Préau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk bij Route voor alle informatie.

Verblijf:
Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische en met name biologische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze (maar let op want het kan hard gaan dus des te eerder je boekt des te groter je keuze qua accommodatie): van een eigen tent of budget-tent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten tot kamers in het landhuis. Ook is er verblijf met eigen sanitair, de duurste variant.

Boekingen van verblijf lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email?info@preau.nl? voor de cursus geef je je op bij mij: via info@reneemars.nl ?

Ervaring deelnemers:
Biodanzaweek van 2023

Ik kwam, voelde en overwon.
Wat zwaar was werd licht.
Wat licht was wilde vliegen, vlinderen, fladderen, de vleugels uitslaan.
Ik heb mijzelf waarlijk gezien door de ogen van anderen.
En kan nu met recht zeggen: ik ben een leuk mens.
Dit weer ontdekt te hebben door de dans, de verbinding,  de (com)passie is een groot cadeau.
Deze week neemt niemand mij meer af.
Dank aan Renee en Margriet,  onze fantastische docenten.

Kan ik me alweer inschrijven voor volgend jaar??? Tina

Wat een prachtige, verzorgende Biodanzaweek was dat! Ik schiet eigenlijk woorden te kort, maar hier een poging: 
We begonnen met het zetten van een intentie, die daadwerkelijk is uitgekomen. 
De docenten waren goed op elkaar afgestemd en ook op de groep.  Het was duidelijk, helder, goed opgebouwd van begin tot eind  met zorgzame docenten, waardoor ik me geheel in vertrouwen kon laven aan de vivencia’s! Ik heb genoten van de vivencia’s  en kreeg wat ik nodig had. 
De omgeving is ook prachtig, op de locatie hangt een sprookjesachtige sfeer waar heerlijk eten wordt geserveerd. Kortom, echt een aanrader! ?Georgette

De week in Preau zindert nog na in mijn hele lijf en gevoel. Ik ga voldoende rust nemen de komende tijd. De docenten hebben me een voorbeeld gegeven hoe belangrijk het is om mij expressief te uiten vanuit mijn gevoel. Dat alles welkom is wat zich aandient. Om grenzen te stellen, om mijn eigen rug en kracht te voelen in verbinding met mezelf en om me niet te verliezen in de ander, en toch te verbinden. De veilige bedding waarin we dansten was heerlijk. De groep: zo verscheiden maar ook spiegelend en inspirerend. Over onze gevoelens praatten was steeds een uitnodiging en ik voelde me gehoord en erbij horen. Daarbij nog de voedzame en kleurrijke maaltijden en de sfeer. Dankbaarheid voor zo een fijne ontmoetingsplek waar ’s nachts de talrijke fonkelende sterren knipogen…  Lieve 

Ja het was fantastisch. Ook een week later kan ik dat nog goed voelen. Mooi hoe Renée bewustzijnsdingen zo helder kan uitleggen. Door haar manier van begeleiden, ontstond al heel gauw een warme en open sfeer. Iedereen voelde zich op zijn gemak. Ook fijn dat je zo intens meedanst in de groep, in een mooie balans van docent en groepslid. Paul